Gå til sidens hovedinnhold

Full seier til barnehagene

Østensjø bydelsutvalg (BU) gikk imot bydelsdirektøren, og reddet assisterende styrere i barnehagene. Flertallet utsatte også endringene i Abildsø barnehage.

ØSTENSJØ: Mandag 15. desember talte fortvilte foreldre nok en gang i åpen halvtime i BU. De håpet å stoppe varslede kutt i styrerbudsjettene til barnehagene i bydelen og nedleggelsen av Abildsø barnehage.

Da budsjettforhandlingene startet med lengre politiske utlegninger, grep Tommy Skjervold (Frp) inn og røpte for de spente foreldrene at de fikk det som de ville med styrerne.

LES OGSÅ: Foreldre i Østensjø kjemper mot barnehagekutt

Enighet om å gå imot kutt

– Vi har lytta til dere, nå skal dere slippe å høre på de politiske diskusjonene våre. Alle her er enige om at vi ikke skal vedta barnehagekuttene, så dere kan gå hjem til barna deres, sa Skjervold mens store smil bredte seg i tilhørernes fjes.

– Nå er vi kjempefornøyd, det er utrolig bra at alle partiene gikk inn for å støtte oss, sa Marianne Egerdal og Anne Mette Nessøe fra FAU i Lopperud og Rønningjordet barnehager lettet etterpå.

– Det er kult at det nytter å si fra, og det føles bra å bli hørt. Nå blir det mye bedre stemning hos foreldre og ansatte!

Reddet av flertallet

Foreldrerepresentant Halvor Røsbak Feragen fra Abildsø barnehage var like glad da han skjønte at AP/SV-flertallet utsatte nedleggelsen av Abildsø barnehage til sommeren 2016.

LES OGSÅ: Misjonskirken vil overta Abildsø barnehage

Da skal en stor del av barna begynne på skolen og færre foreldre må ta stilling til om de skal bli værende eller ikke når Oslo misjonskirke Betlehem starter egen barnehage i fellesskapshuset.

– Jeg er veldig glad for at vi ble hørt, for vi ble ikke spurt. Nyheten kom som en bombe, men nå får vi litt mer tid på oss før endringene iverksettes og det betyr mye for veldig mange, sa Feragen lettet.

Han er imponert over lokaldemokratiet i Oslo.

– Jeg er veldig glad for at vi foreldre kunne fremme vårt perspektiv i åpen halvtime og at argumentene våre også kunne vurderes da lokalpolitikerne skulle fatte sin beslutning, sier han.

Ja takk, begge deler

AP/SV-flertallet vedtok også å opprette den nye fagkonsulentstillingen som bydelsdirektøren ville erstatte assisterende styrere med.

AP/SV og Venstre vedtok også å opprettholde dagens vikarbudsjett i barnehagene, selv om det ifølge bydelen er på 600.000 kroner for mye.

Borgerlig kritikk

Spesielt vikarmidlene ble sterkt kritisert av Høyre og Frp, som ville sette av mer penger til sykehjemsplasser.

– Dere tar fra de aller svakeste, til en buffer i tilfelle barnehagene trenger mer vikarmidler. Det er i så fall bedre å ha disse pengene i generell reserve, sa Erland Bakke (H).

Mangler flere millioner

Budsjettforliket i bystyret gjør at Bydel Østensjø får litt mer penger å rutte med i 2015 enn antatt i bydelsdirektørens forslag til budsjett.

Bydelsdirektøren ville derfor sette av 4,5 millioner kroner til ny sykehjemsfinansiering, som trolig iverksettes i juli 2015.

Denne summen minket til 1,1 millioner under budsjettbehandlingen, og bydelen har heller ingen reservepott til uforutsette utgifter som måtte dukke opp.

– BU må i 2015 finne inndekning for 3,4 millioner til ny sykehjemsfinansiering, hvis den iverksettes fra 1. juli, konstaterer bydelsdirektør Tove Stien etter budsjettmøtet.

LES OGSÅ:

Ekebergbanen på skinner igjen

Bydel Østensjø må spare 11 millioner

Leter etter ledige stoler på julaften

Får ta i bruk hele Storgården barnehage

Reklame

Påskeegg 2021: Dette er våre favoritter