Partiene på Stortinget klarte ikke å bli enige om en ny norsk rovdyrpolitikk. Like før klokka 3 natt til onsdag ble forhandlingene brutt, melder NTB.

- Vi klarte ikke å bli enige om bestandsmål og enkelte elementer i forvaltning av rovdyrene i Norge, sier forhandlingsleder Eirin Sund (Ap) til nyhetsbyrået.

Siden det ikke ble oppnådd enighet, gjelder rovdyrforliket fra 2004 inntil videre.

SV og Venstre motsatte seg kutt
Ifølge NRK.no ville Frp, Høyre og Sp ha mer makt til den lokale forvaltningen og en klar nedgang i bestandsmålet for bjørn, ulv, gaupe og jerv. SV og Venstre motsatte seg å kutte i bestandsmålene, mens Ap ble stående på SVs side i forhandlingene.

Uttrykker skuffelse
- Høyre beklager at det ikke lot seg gjøre å komme frem til en enighet som ville sikret et lavere konfliktnivå, styrket lokal forvaltning og justering av bestandsmål, sier Siri Meling, Høyres forhandlingsleder, ifølge en pressemelding.

Også KrFs miljøpolitiske talskvinne, Line Henriette Hjemdal, er skuffet:

- Her hadde vi hatt muligheten til å finne løsninger som både ivaretok Norges forpliktelser til å bidra til levedyktige rovdyrbestander og samtidig kunne vi løst konkrete utfordringer for landbruk og reindriftsnæring, sier hun.

- Sliten og en smule forbanna
Venstres leder Trine Skei Grande, som kort tid etter bruddet tvitret at hun var «sliten og en smule forbanna», har denne kommentaren:

- Jeg mener jeg vi nå har gått glipp av en stor mulighet til å komme til enighet om noe som ville ha betydd mye for mange mennesker rundt omkring i Norge.

I en pressemelding sier Grande at det var viktig for Venstre å komme til en enighet som inkluderte en framtidsretta forvaltning med gode erstatningsordninger og en bærekraftig rovviltstamme.