RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Full splid i Kongressen om provisorisk budsjett

Washington (NTB-Reuters): Både Demokratene og Republikanerne i Kongressen nekter å bøye av i striden om et budsjettforslag som skal holde regjeringsapparatet gående også etter 1. oktober.

Dersom ikke Senatet og Representantenes hus kommer til enighet i løpet av mandag vil store deler av regjeringsapparatet stanse opp. Rundt en million offentlige ansatte vil måtte legge ned arbeidet, og de er ikke garantert å få tilbakebetalt lønn når de går tilbake i jobb.

Budsjettforslaget om et provisorisk budsjett har gått som en kasteball mellom de to kamrene i Kongressen, der Demokratene kontrollerer Senatet mens Republikanerne har flertall i Representantenes hus.

Bakgrunnen for den fastlåste situasjonen er at et flertall av Republikanerne ikke vil vedta et budsjettforslag som også inneholder bevilgninger til Barack Obamas helsereform.

De krever en ett års utsettelse av reformen. I avstemningen natt til søndag sa Republikaneren også nei til en skatt på medisinsk utstyr, som skal være med å finansiere reformen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere