Venstres stortingsrepresentant Abid Raja lovet før helgen mer «tydelig» tale og anklager Fremskrittspartiet for å fremme brun propaganda.

– Vi skal si klart og tydelig ifra hver gang Siv Jensen eller Sylvi Listhaug kommer med brun propaganda. Da skal ikke lenger Venstre ti. Å tie er å akseptere. Og jeg nekter i fortsettelsen å akseptere, sa han i et NRK-intervju fredag.

Det har skapt sterke reaksjoner.

Tirsdag er Raja ute med en ny kronikk, rettet mot statsminister Erna Solberg (H).

– Jeg er uenig i uttalelsene Frp kom med i valgkampen. Det er likevel feil å hevde at dette er brun propaganda. Frp ikke er et brunt parti som nører opp under rasisme. Jeg er tilhenger av en saklig politisk debatt hvor vi unngår å klistre merkelapper og karakteristikker på hverandre, sa hun.

Hareide: - Knallgod kronikk

Det har lenge vært stille rundt tidligere KrF-leder Knut Arild Hareide, men tirsdag melder han seg inn i diskusjonen.

- Jeg ville aldri brukt ordene brun propaganda om Frp. Men utenom det kan jeg slutte meg til så og si hvert eneste ord i en knallgod kronikk av Abid Raja!

Det skriver Hareide på sin Facebook-side.

- Hvorfor sitte i regjering, Abid Raja?

Samfunnsdebattant Jan Arild Snoen skriver på Twitter at:

«Kan du fortelle meg, @abidraja, hvorfor Venstre skal sitte i regjering med et Frp som åpenbart ikke kommer til å skifte retorikk, og med en statsminister du mener opptrer uakseptabelt?»

Venstre-leder Trine Skei Grande er på Island og sier til TV 2 at hun verken har lest kronikken eller har noe å tilføye.