RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Full stans i all togtrafikk forbi Skøyen

INNSTILT: Feilen rammet også flytoget mellom Oslo S og Asker.
INNSTILT: Feilen rammet også flytoget mellom Oslo S og Asker. (Romerikes Blad (RB))
Sist oppdatert:
Berører Vestfoldbanen, Bergensbanen, Sørlandsbanen, Drammensbanen, lokaltog og Flytoget.

Skøyen (NTB):

Det er full stans i togtrafikken i begge retninger forbi Skøyen stasjon skjærtorsdag. Til alt hell er det få reisende, og de fraktes forbi stedet med buss og taxi.

Da NTB besøkte Oslo S torsdag formiddag var det lite som minnet om kaos, og ingen køer for å komme med den alternative transporten.

Vestover og østover

Feilen stanser alle tog som går gjennom stasjonen både vestover og østover, opplyser pressevakt Håkon Myhre i NSB til NTB. Det gjelder Vestfoldbanen, Bergensbanen og Sørlandsbanen, i tillegg til Drammenbanen og lokaltogene til Spikkestad, Kongsberg, Eidsvoll og Dal.

Også Flytoget er innstilt mellom Oslo S og Asker.

Jernbaneverket ble varslet om en jordfeil ved stasjonen tidlig, og fra 8.30-tiden har det vært full stans i begge retninger, ifølge pressevakt Harry Korslund i Jernbaneverket.

Feilsøking

– Vi holder på med feilsøking fra like øst for Skøyen og videre vestover, sier Korslund.

– Det er leit for alle som blir rammet, men det er få sammenlignet med for eksempel en vanlig torsdag. For dem som skal ut å reise, er det leit, uansett, fortsetter han.

De siste årene har Jernbaneverket brukt store summer på å bedre infrastrukturen i Oslo-området, spesielt mellom Lysaker og Etterstad.

– Det har ført til mange færre feil, forklarer Korslund.

Tjue avganger i timen

NSB opplyser at det settes opp buss og drosje for tog mellom Oslo S, Skøyen og Lysaker. Ifølge Myhre rammes rundt tjue avganger i timen av stansen på Skøyen stasjon. Han kan ikke anslå hvor mange togpassasjerer som rammes i påsketrafikken skjærtorsdag.

– De togene som kommer langveisfra på Sørlandsbanen og Bergensbanen, har flest passasjerer. Full stans begge veier på en såpass stor stasjon er en vanskelig situasjon, men vi håper Jernbaneverket får rettet feilen raskt, sier Myhre. (©NTB)

Gå til Nettavisens livestudio trafikk for de siste oppdateringene


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere