RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Full stans på Bergensbanen

Sist oppdatert:
3-4000 rammes.

SISTE: Jernbaneverket bekrefter klokken 1826 at togtrafikken går som normalt igjen etter raset mandag morgen.

Rundt 3-4000 reisende ble rammet av at Bergensbanen måtte stenge etter et ras mellom Finse og Haugastøl. Jernbaneverket uttalte tidligere i dag at de håpet å kunne åpne strekningen igjen i løpet av kvelden.

I 18-tiden ble det altså bekreftet at Bergensbanen er åpnet igjen.

Alt trafikk stanset
Mandag morgen ble all togtrafikk på Bergensbanen stanset forbi stedet.

- Vi tror banen blir stengt i alle fall fram til i kveld eller i natt. Det er veldig usikkert, og vi kommer med en ny prognose klokken 18. Det er ikke et veldig stort ras, men kjøreledningen er nede. Den er i ferd med å repareres, og det ryddes vekk stein og jordmasser fra sporet, sa pressevakt Olav Nordli i Jernbaneverket til NTB.

NSB opplyste at passasjerene vil bli fraktet med buss over fjellet.

- Vi kjører tog fra Bergen til Voss, og der går passasjerene over i busser og blir fraktet til Ål stasjon. Derfra er det tog videre til Oslo, og det er samme prosedyre i motsatt retning. Dette tar fort to til fire timer lengre tid, så det blir store forsinkelser, sa pressevakt i NSB, Håkon Myhre.

- Dette treffer oss på verst tenkelig sted. Akkurat her finnes det ikke bilveier, så vi kan ikke bare kjøre busser forbi rasstedet, sa Myhre.

Han kunne fortelle at det er mange passasjerer som blir rammet, siden det er siste dag i pinsen og mange er på vei hjem etter langhelgen.

- Det er ganske fulle tog i dag, og med 400 til 500 passasjerer i hvert tog og fire avganger hver vei er det fort noen tusen mennesker som bli rammet, opplyste han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere