RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Full statsadvokat får 18.000 kroner i bot

Foto: Teigen, Trond Reidar (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Holdt fast i en kvinne i taxi fordi han trodde hun hadde stjålet mobilen hans.

Til VG Nett sier statsadvokaten, Olav Helge Thue, at han har lest forelegget og bestemt seg for å vedta det.

Den erfarne statsadvokaten er blant annet kjent fra Orderud-saken, der han var aktor. Han har tidligere vært leder for voldsavsnittet ved Oslo politidistrikt.

Vestfold politidistrikt har utferdiget et forelegg mot Thue, som er statsadvokat ved Oslo statsadvokatembeter. Vedkommende er ilagt en bot på kr 18.000 kroner, subsidiært 36 dagers fengsel, for overtredelse av straffeloven paragraf 228, legemsfornærmelse og forulemping i beruset tilstand. Det skriver kommunikasjonsrådgiver ved politiet i Vestfold, Torgny Alstad, i en pressemelding.

Les saken i Østlands-Posten

Ifølge Alstad var det natt til søndag 11. november i år at mannen ble anmeldt for å ha forulempet en kvinne i en taxi da han trodde hun hadde tatt mannens mobiltelefon. Mannen var etter eget utsagn svært beruset og husker bare bruddstykker av hendelsen.

Mannens oppførsel mener påtalemyndigheten i Vestfold politidistrikt kvalifiserer til en bot på 18.000 kroner. Mannen har meddelt politiet at han vil godta boten.

Hendelsen skjedde ifølge politiinspektør Magnar Pedersen ved Vestfold politidistrikt i Oslo, og Vestfold politidistrikt er settekammer i saken.

Les flere saker i Østlands-Posten

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere