*Nettavisen* Nyheter.

Full strid om arven etter Se og Hør-grunnleggeren

Knut Haavik:

Journalist, forfatter og tidligere Se og Hør-redaktør Knut Haavik døde i Spania natt til fredag 8. februar. Bildet er tatt i 2013. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix Foto: (NTB scanpix)

Knut Haaviks barn varsler rettslige skritt om arven etter Knut Haavik.

18.03.19 22:18

– Jeg kan bekrefte at vi har tatt rettslige skritt for å belyse hvordan vår pappas samboer har fått ham til å testamentere alt han eide til henne. Vi er sikre på at han egentlig ikke mente å frata barn og barnebarn farsarven. For øvrig finner vi det ikke riktig å si noe ytterligere før etter at vår pappa er bisatt, sier Svein Arne Haavik til DN.

Han ønsker ikke å si mer om saken, eller utdype hvilke rettslige skritt som nå tas, skriver avisen. Heller ikke Solveig Haavik, Knut Haaviks partner gjennom 15 år, vil kommentere saken.

– Jeg har ingen kommentarer til dette, sier hun til DN.

Knut Haavik døde natt til fredag 8. februar i Spania, der han var sammen med Solveig Haavik. Han ble 75 år gammel.

Han etterlot seg samboeren Solveig, barna Svein Arne, Knut jr. og Cecilie som han fikk sammen med Torunn Haavik, samt fem barnebarn. Torunn Haavik døde i 2002.

Knut Haavik begynte sin journalistiske karriere som journalistlæring i Ullern Avis/Akersposten tidlig på 1960-tallet. I 1969 begynte han som kriminalreporter i VG, og senere ble han nyhetssjef i avisen. I 1978 sluttet han i VG for å starte den norske utgaven av danske Se og Hør. Ti år senere ble han konsernsjef i Norsk Aller, en stilling han hadde fram til 2003.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag