RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Poppe, Cornelius (SCANPIX)

Full togstans i Oslo i pinsa

Sist oppdatert:
Oslo S og Nationaltheateret stenges for all togtrafikk

Stasjonene stenges på grunn av fornyelsesarbeider.

Alle avganger fra Oslo S i retning Drammen, Grefsen, Lillestrøm og Ski rammes, i tillegg til alle avganger fra Nationaltheateret.

Jernbaneverket skal i pinsehelga bytte to sporveksler og de skal rive 200m med spor. Master og galger for kjøreledninger skal demonteres og det skal trekkes kabler mellom Oslo S og Brynsbakken. I tillegg skal det gjøres andre forberedelser til sommerens storprosjekt.

Busser
Alle tog vil bli erstattet med busser. Togene vil etter planen gå som normalt igjen klokken 12.50 mandag.

Stengingen berører også Flytoget, som vil frakte sine passasjerer med busser til og fra Lillestrøm stasjon. Flytoget vil gå som normalt mellom Gardermoen og Lillestrøm

Stenges i 6 uker
26. juni blir det nemlig full togstans i hele seks uker. Jernbanen skal stenges helt fra Skøyen i vest, til Bryn i øst og til Grefsen i nord.

Jernbaneverket forklarer at ved å stenge av i seks uker vil de kunne utføre like mye arbeid som det ellers ville ta halvannet år å gjennomføre med full trafikk på sporene.

Prislapp: 2 milliarder
I 2007 og 2008 var det store driftsavbrudd og forsinkelser i togtrafikken gjennom Oslo. Da satte Samferdselsdepartementet inn støtet, og bevilget penger til et større fornyelsesprosjekt for å forbedre infrastrukturen. Målet: At skinner, strøm, signaler og stasjoner skal fungere over 99 prosent av tiden. Prislappen: Over 2 milliarder kroner.

Den viktigste jobben i Etterstad-Lysaker-prosjektet blir utskifting av skinner, sviller, pukk og kontaktledningsanlegg. I tillegg er utskifting av kabler i signalanlegg, bedre strømforsyning og etablering av akseltellere og strømskinne i taket gjennom store og viktige tiltak.

Les mer om Jernbaneverkets oppgraderingsprosjekt her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere