RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fulle båtpassasjerer gjør grensekontrollen vanskelig


Politiet er kritisk til skjenkeforholdene om bord på Superspeed-båten mellom Hirtshals og Kristiansand. De har nå tatt opp saken med både vaktselskapet og Color Line, som drifter ferja. På bildet: ID-sjekk av ferjepassasjerer da Color Lines Kiel-ferje ankom Oslo torsdag morgen.
Politiet er kritisk til skjenkeforholdene om bord på Superspeed-båten mellom Hirtshals og Kristiansand. De har nå tatt opp saken med både vaktselskapet og Color Line, som drifter ferja. På bildet: ID-sjekk av ferjepassasjerer da Color Lines Kiel-ferje ankom Oslo torsdag morgen. Foto: Farid Ighoubah (Nettavisen)
På havna i Kristiansand har politiet problemer med å gjennomføre grensekontrollen fordi passasjerer fra Hirtshals-ferja er så beruset at de verken klarer å snakke eller finne fram legitimasjon, skriver NRK.

Den utvidede grensekontrollen for ferjer ble innført torsdag i forrige uke. Natt til lørdag hadde politiet store problemer med å kontrollere passasjerene, og de måtte i stedet ta hånd om utagerende passasjerer.

- En av passasjerene måtte legges i jern og kjøres til arresten etter vold mot en vakt. Det var også en dame som falt og måtte hentes av ambulanse, sier seksjonsleder Jan Vidar Ødegaard i Agder politidistrikt til NRK.

– Vi er overrasket over hvor mange som er overstadig beruset. Under disse forholdene får vi ikke mulighet til å gjennomføre en god nok kvalitativ grensekontroll, fortsetter Ødegaard.

Han sier videre at politiet er kritisk til skjenkeforholdene om bord på Superspeed-båten mellom Hirtshals og Kristiansand. De har nå tatt opp saken med både vaktselskapet og Color Line, som drifter ferja.

Konserndirektør for kommunikasjon i Color Line, Helge Otto Mathisen, vil foreløpig ikke la seg intervjue om saken, men sier at det dreier seg om et enkelttilfelle. Han sier også at selskapet vil gå gjennom saken før det uttaler seg noe mer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere