RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
FØLG MED: Kari Benjaminsen ved politiet oppfordrer foreldre og foresatte til å følge med. – Hvordan oppbevarer du alkoholen hjemme, spør Benjaminsen. FOTO: Arild R. Hansen (Drammens Tidende)
FØLG MED: Kari Benjaminsen ved politiet oppfordrer foreldre og foresatte til å følge med. – Hvordan oppbevarer du alkoholen hjemme, spør Benjaminsen. FOTO: Arild R. Hansen (Drammens Tidende)

Fulle jenter hentet av ambulanse på skolen

Sist oppdatert:
Tirsdag formiddag ble to jenter kjørt til legen etter at de dukket opp fulle på skolen.

(Drammens Tidende): Det skapte stor oppstandelse på ungdomsskolen i Drammens-distriktet da to jenter ble oppdaget fulle på skolen tirsdag formiddag.

– De to jentene hadde drukket alkohol både før de kom på skolen og på skolen, forteller Kari Benjaminsen som er leder for forebyggende avdeling ved politiet.

– Hva hadde de drukket?

– De skal ha drukket sprit, svarer hun.

– Var de synlig beruset?

– Ja.

Kjørt til lege

Benjaminsen forteller at foreldrene ble varslet og at skolen valgte å få fraktet de to til legen i ambulanse. En tid etter at jentene ble kjørt til lege skal den ene av dem ha fått målt sin promille til 0,8.

– De har trolig hatt en høyere promille da de ble oppdaget. En skal huske på at alkohol er farlig for kroppen, sier hun.

Jentene skal ha fortalt at dette var første gang de har drukket alkohol.

Ikke første tilfellet

– Hvor vanlig er dette problemet?

– Det er jo veldig spesielt at det drikkes på skolen. Men samtidig er det ikke første gangen vi har opplevd dette. Heldigvis skjer det ikke ofte, svarer hun.

"Det er jo veldig spesielt at det drikkes på skolen.

Kari Benjaminsen i politiet

Politiet vil nå gjennomføre samtaler med de to jentene og deres foreldre. Samtidig oppfordrer Benjaminsen foreldre og foresatte til å følge med.

Hvor har du alkoholen?

– Mange har jo alkohol stående hjemme. Og det er jo greit. Men samtidig bør man tenke på hva man oppbevarer hjemme, og hvordan man oppbevarer det, sier Benjaminsen videre.

– Kua har jo vært kalv en gang. En kan jo huske tilbake til en selv var ung. Vi har vel alle hørt om at noen stjeler alkohol hjemme, eksempelvis ved å vanne ut alkoholen i et håp om å ikke bli tatt.

Drammens Tidende var tirsdag i kontakt med rektoren på den aktuelle skolen.

– Jeg ønsker ikke å kommentere denne saken, uttalte rektoren hyggelig, men bestemt.

Les flere saker fra dt.no her!


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere