RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fullere på hvit enn rød

Sist oppdatert:
En dansk forskningsgruppe har undersøkt hvilken alkohol man blir mest beruset av.

(SIDE2): Et par glass rødvin gir en lavere promille enn et par glass hvitvin, selv når alkoholinnholdet er det samme, viser en undersøkelse som er offentliggjort i «Ugeskrift for Læger», melder den danske avisen Berlingske Tidene.

Forkerne kom fram til at det ikke er mengden alkohol som avgjør hvor høy promille man får, men mengden sukker.

- Promillen stiger ikke så mye når man drikker noe med mye sukker i, sammenlignet med når man drikker noe med lite sukker, sier overlege Henrik Hey til Berlingske Tidene.

Rødvin inneholder mer naturlig sukker enn hvitvin, derfor blir man ikke like beruset av rødt.

I undersøkelsen ble det testet rød-og hvitvin, mousserende vin, elefant-øl, Smirnoff Ice og ren alkohol. Rødvinen og rusbrusen ble raskest brutt ned i kroppen, mens den rene alkoholen ble i kroppen lengst.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere