*Nettavisen* Nyheter.

Fullere på hvit enn rød

En dansk forskningsgruppe har undersøkt hvilken alkohol man blir mest beruset av.

01.02.06 21:01

(SIDE2): Et par glass rødvin gir en lavere promille enn et par glass hvitvin, selv når alkoholinnholdet er det samme, viser en undersøkelse som er offentliggjort i «Ugeskrift for Læger», melder den danske avisen Berlingske Tidene.

Forkerne kom fram til at det ikke er mengden alkohol som avgjør hvor høy promille man får, men mengden sukker.

- Promillen stiger ikke så mye når man drikker noe med mye sukker i, sammenlignet med når man drikker noe med lite sukker, sier overlege Henrik Hey til Berlingske Tidene.

Rødvin inneholder mer naturlig sukker enn hvitvin, derfor blir man ikke like beruset av rødt.

I undersøkelsen ble det testet rød-og hvitvin, mousserende vin, elefant-øl, Smirnoff Ice og ren alkohol. Rødvinen og rusbrusen ble raskest brutt ned i kroppen, mens den rene alkoholen ble i kroppen lengst.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.