Gå til sidens hovedinnhold

Fullmåne-tur i Østmarka

Denne helgen er det mulighet til en spesiell tur i Østmarka. Da er det nemlig fullmåne.

ØSTMARKA: Man kan oppleve flotte turer i Østmarka nå om man er som de fleste andre og tar dem på strålende dagtid. Noen forlenger dagen med å bruke lysløypene - og nå kan man i tillegg få en trolsk stemning om man legger i vei på kveldstid.– I år er det åttende vinteren vi holder åpent til langt på kveld for å gi turfolket litt ekstra service i forbindelse med fullmånen, sier Even Saugstad på Sandbakken.

Både fredag og lørdag holder han markastua åpen til klokken 23 slik at nattevandrere kan komme inn og varme seg.

– Det er en så trolsk stemning å gå i fullmåneskinn at vi anbefaler det til alle.

Og selvfølgelig håper han at mange vil komme innom for enten bare å ta seg en kopp varmt eller sper på med fristende bakst. Ja, også et varmt måltid kan det bli.

Mange løyper

Irene Asphaug og Even Saugstadpå Sandbakken anbefaler flere løyper og av varierende lengde for måneskinnsturen. Turstart kan være fra Grønmo (6 km til Sandbakken), Skullerud (8 km) eller Krokhol (3,5 km).

Ellingsrud i nord og Bysetremåsan i sør kan også være fine startsteder for de som vil ha en litt lengre tur. Det går også an å gå til fots eller på ski fra parkeringsplassen 700 meter nedenfor Sandbakken.

Felles for alle løypevalgene er at de nå har flotte skispor. Og de siste hundremeterne frem til sandbakken er lyssatt med fakler for ytterligere å styrke stemningen.

Også fredag 2. og lørdag 3. mars har Sandbakken fullmåneåpent ut i de små timer.

God tur!

Reklame

Påskeegg 2021: Dette er våre favoritter