RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fullsatt kirke tok farvel med Liv Marit Wedvik

Jeanett Bergan, som er nært familiemedlem, fremførte den svenske balladen «Du Är Allt». Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Jeanett Bergan, som er nært familiemedlem, fremførte den svenske balladen «Du Är Allt». Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Foto: Cornelius Poppe
Sist oppdatert:
Presten i minnetalen: - Dette er tid for sorg, men vi skal også bære frem smil og galskap. Det var slik Liv Marit var

(TA.NO): Gjerpen kirke i Skien var fylt til randen av sørgende, og i inngangspartiet sto det tett med mennesker. Det var satt opp skjerm på utsiden slik at de som ikke fikk plass inne i kirken også kunne følge begravelsesseremonien.

Countryartisten Liv Marit Wedvik døde 23. mai 2015.

Wedviks båre var pent pyntet, og hele det lange kirkegulvet i Gjerpen kirke var fylt med kranser for å gi den folkekjære artisten en siste hilsen.

"En familie som holder sammen er uovervinnelige", står det på bårebuketten fra Wedviks nærmeste familie.

Wedviks egen musikk ble spilt frem til begravelsen startet. Samtidig ble det vist bilder på et stort lerret inne i kirken.

Se flere bilder lenger ned i artikkelen.

LES OGSÅ: Var på vei til ektemannen da hun døde

- Elsket regnvær

- Det som ikke skulle skje, skjedde lørdag for en drøy uke side. Ingen skal klandres og ingen skal bære skyld, sa prest Øystein Aronsen i den varme minnetalen. Han trakk frem den folkekjære artistens gode humør og galskap.

Prest Øystein Aronsen holdt en varm minnetale. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

- Dette er tid for sorg, men vi skal også bære frem smil og galskap. Det var slik Liv Marit var. Liv Marit elsket regnvær så ingen skal klage når vi skal ut, sa prest Øystein Aronsen. 

Han trakk også frem bruddstykker fra barndommen, oppveksten sammen med broren på Klyve, og livet som alenemor for to vakre døtre på Gulset.

- Vi er umistelige alle sammen. Noen dør gamle uten å ha levd, mens andre dør unge etter å ha levd et helt liv, sa Aronsen, og la til at Wedvik er og var en av våre kjæreste artister.

Men i den tunge stunden var det også plass til humor i kirken.

- Jeg vil trekke frem at hun kom til finalen i fire stjerners middag. Det er godt gjort for en som elsket spagetti a la capri fra boks, la presten til.

Presten fortalte også om forholdet til ektemannen Kjetil Bergan, som Wedvik var gift med i syv år. Ektemannen holdt selv en svært varm og rørende tale for sin avdøde kone, hvor han blant annet fortalte om deres ønske om å bli gamle sammen. Både døtrene og hennes beste venninne holdt også rørende minnetaler.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Allerede en time før begravelsen er det nær fullsatt i Gjerpen kirke.

Egne og andres sanger

I forkant av seremonien ble sanger fra Wedviks karriere spilt som inngangspreludium. En av sangene var "Riding out the storm" fra albumet av samme navn.

«Å leva er å elska» ble sunget som inngangssalme. Etter skriftlesning, tale og bønn ble salmen «Kjærlighet fra gud» sunget. Etter talen fremførte Lars Aas Hansen «This is for you».

Den amerikanske gruppa R.E.Ms lår «Everybody hurts» ble spilt som postludium.

På utsiden var det satt opp en storskjerm hvor hele sernmonien ble overført til dem som ikke fikk plass inne i kirken. Gjerpen kirke har 550 sitteplasser.

Det er satt opp storskjerm på utsiden av kirken, for dem som ikke får plass inne.

Venner og familie

Endre Christensen og Lars Aas Hansen, som har spilt sammen med Wedvik siden platedebuten i 2003, spilte ogå i kirken, og et nært familiemedlem fremførte balladen «Du är allt».

Etter begravelsen er det en lukket minnestund.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Begravelse for Liv Marit Wedvik i Gjerpen kirke i Skien tirsdag.

Fakta: Liv Marit Wedvik

Klikk for å åpne faktaboksen
 

Liv Marit Wedvik født 16. januar 1970 i Skien, død 23. mai 2015 i Risør.

Hun var utdannet tannlegeassistent, men er mest kjent som countryartist.

Wedvik var også programleder for TV3-programmet "Ville vesten" i 2006. Året etter deltok hun i TV2-programmet "Skal vi danse", og endte på en femteplass.

Liv Marit har gitt ut syv album, hvor ett av albumene var et julealbum hun laget sammen med Heidi Hauge og Jenny Jenssen.

I 2008 giftet hun seg med sin ektemann, Kjetil Bergan. Hun etterlater seg to døtre og en stesønn.

«Hvil i fred. Vi skal ta vare på dine.»

Siden hun omkom har familie, kolleger, venner og andre delt sine kondolanser på sosiale medier.

Hennes svigerinne, Jeanett Bergan, la ut følgende melding på sin Facebook-profil, søndag 24. mai:

«Verden er brutal. I går mistet vi vår kjæreste Liv Marit Wedvik. Vår umistelige tante og svigerinne.»

«Et menneske av de sjeldne. Så vakker, alltid med et smil og en klukkende latter. Vår alles solstråle. Så glad i livet og alltid tilstede i nuet. Du vil aldri bli glemt. Vi elsker deg!

«Hvil i fred. Vi skal ta vare på dine.»

I dødsannonsen som sto i TA, onsdag 27. mai, skriver familien følgende:

«Min aller beste venn og umistelig vakre kone. Vår unike kjæreste mamma og stemor. vår elskede datter, min eneste søster, vår herlige svigerinne og tante. Vår inderlige kjære svigerdatter. Vår alles solstråle.»

Se Liv Marits liv i bilder

Artikkelen fortsetter under bildet.

Kisten med Liv Marit Wedvik bæres ut av Gjerpen kirke. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Druknet i Risør

Det var pinseaften at Liv Marit Wedvik (45) ble funnet druknet ved bryggeanlegget nær Moen camping i Risør. Hun og ektemannen Kjetil Bergan var og besøkte venner da ulykken skjedde.

Få dager etter dødsfallet gikk familiens talsmann ut til TA for å få slutt på spekulasjonene rundt dødsfallet.

- Liv Marit snublet på brygga. I fallet ble foten hektet fast i en glippe på bryggeanlegget, sa familiens talsmann, Geir Tangen til TA tirsdag i forrige uke. Wedvik ble deretter liggende uten mulighet til å komme seg løs og med hodet under vann.

Ektemannen Kjetil Bergan kom deretter kjapt til. Han fikk henne løs og løftet sin avdøde kone opp fra vannet. Ulykken skjedde 50 meter fra der ekteparets båt lå fortøyd.

Les flere saker fra Telemarksavisa her.

Allerede før klokken tolv begynte folk å strømme til Gjerpen kirke for gi Liv Marit Wedvik en verdig avskjed. Foto: Erik Edvardsen/Telemarksavisa.

Dette heftet deles ut til fremmøtte i Liv Marit Wedviks begravelse.

Utenfor kirken før begravelsen starter. Foto: Erik Edvardsen/Telemarksavisa.
På buketten fra den nærmeste familien står det: En familie som holder sammen er uovervinnelige. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Liv Marit Wedvik begraves i Gjerpen kirke.

Kisten med Liv Marit Wedvik bæres ut etter begravelsesseremonien i Gjerpen kirke. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere