RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fullsatt Oslo domkirke hedret terrorofrene

Sist oppdatert:
Oslo (NTB): - Mørket ligger aller tyngst over dere som har mistet deres kjære, eller er påført skader og traumer, sa preses Helga Haugland Byfuglien i Oslo domkirke søndag. - Men minnet deres lyser i mørket, sa hun om alle kjære som gikk bort 22. juli.

Hver benk i Oslo domkirke var fullsatt under minnegudstjenesten ett år etter terrorangrepene i regjeringskvartalet og på Utøya.

- Vi har tent lys, løftet roser og holdt rundt hverandre, men mørket hos dere som bærer tyngst, har ikke uten videre blitt lysere av det, sa Byfuglien søndag.

Kongeparet og prinsesse Märtha Louise var blant dem som var til stede under minnegudstjenesten. Det var også stortingspresident Dag Terje Andersen, statsminister Jens Stoltenberg og AUF-leder Eskil Pedersen.

- Vi vet at mange som har mistet ikke har fått svar som de kan falle til ro med. Det er mange historier som er smertefulle og også sanne på samme tid. Men tiden kan ikke skrus tilbake, veien går videre. For alt de ga i sitt liv vil, med tiden, være lys i sorgen. De skinner allerede i mørket, sa hun. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere