RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fullt trøkk i boligmarkedet i USA

Sist oppdatert:
Det er fortsatt fullt trøkk i det amerikanske boligmarkedet, som fyres opp av superlav rente. Byggeaktiviteten i september var rekordhøy
Det ble påbegynt privatboliger i USA i september tilsvarende en årstakt på 1,888 millioner enheter. Dette er en økning på 3,4 prosent fra august, og klart høyere enn makroøkonomenes snittforventning på 1,827 millioner, ifølge Briefing.com.

Tallet for september tangerer en 17-års rekord fra juli i år.

Antallet byggetillattelser falt 2,2 prosent fra august til september, til en årlig takt på 1,860 millioner, men også det var høyere enn analytikernes forventning på 1,835 millioner.

Boligsektoren har vært en av de sterkeste drivkreftene i den amerikanske øknonomien de siste årene, mens investeringene i næringslivet har vært labre.

Den lave renten har stimulert boligbyggingen kraftig. Det er i praksis nesten gratis med flytende lån i USA.

Bakgrunn

Dette er tall som viser byggeaktiviteten for privatboliger i USA.

Housing starts viser antallet påbegynte privatboliger i USA hver måned, definert som første spadetak. Tallet oppgis som en årlig rate ut fra tallet den siste måneden.

Building permits viser en årlige rate for hvor mange byggetillatelser som er tildelt en gitt måned. Tallet vil normalt ligge noe i forkant av tallet for housing starts.

Det er imidlertid ikke påkrevd med byggetillatelser i alle deler av USA, slik at dette tallet normalt vil være lavere enn tallet for påbegynte bygg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere