RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Funcom satser på barnespill

(SweetRobot)
Sist oppdatert:
Funcoms nyfødte datterselskap skal utvikle onlinespill for barn og unge.

Det norske spillselskapet Funcom har annonsert datterselskapet SweetRobot, som fokuserer på mindre online multiplayerspill beregnet på barn og unge. Første spillet ut er «Pets vs. Monsters».

I spillet, som skal være gratis og passe for unge mellom åtte og tolv år, kjemper kosedyr mot monstre på den digitale slagmarken. Som typisk for rollespillene vokser figuren din i «Pets vs. Monsters» i styrke og evner utover i spillet.

Ifølge Eurogamer har en liten gruppe på 15 personer jobbet med spillet, og ikke minst den underliggende motoren, i to år. Spillmotoren er tenkt å sitte under panseret på en rekke liknende spill fra Funcoms SweetRobot.

- «Age of Conan» og «The Secret World» vil fremdeles ha hovedfokus hos oss, men vi er også ivrige etter å utforske nye muligheter i industrien. Det føltes naturlig å satse på sosiale spill med tanke på vår erfaring med å lage nettbaserte verdenen og samfunn, sier administrerende direktør Trond Arne Aas til nettsiden.

Aas understreker at slike spill er atraktive for Funcom siden de krever lavere budsjett og færre mennesker til utviklingen.

- Det gjør det mulig å prøve ut flere konsepter isteden for å satse alle ressursene på ett kort, sier han.

«Pets vs. Monsters» slippes til PC. Slippdato er ikke annonsert.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere