Gå til sidens hovedinnhold

Funky symfoni

Det var som et vulkanutbrudd på Rockefeller søndag kveld da Romsås janitsjar møtte det islandske funkbandet Mezzoforte til konsert. Glødende, mystisk og eksplosivt.

Flere hundre mennesker i alle aldre fylte Rockefeller til randen, da det noe uvanlige samarbeidsprosjektet hadde sin premiere. Og de fikk hva de hadde kommet for. Heftige rytmer og et uvanlig velspilt arrangement. - Dette har kostet blod, svette og tårer, men det var verdt det sa en storfornøyd prosjektleder Leif Heisholt da konserten var over.
Heftig trommesolo
Mezzoforte ble verdenskjente på 80-tallet med hiten "Garden Party", og har siden det gitt ut 11 album. Rett før jul kom de med ny plate, Forward Motion, og det var fra denne platen de fleste låtene på søndagens konsert var hentet.
Bandet selv så ut til å stortrives på scenen med trøkket fra 70 janitsjarmusikere i ryggen. Bekreftelsen publikum ventet på kom også da bandet hevdet at Mezzoforte fra nå av teller 75 medlemmer. Publikum jublet, og Mezzoforte svarte med å levere en heftig trommesolo, som til og med fikk de eldste i salen til å kaste krykkene og vrikke på hoftene. - Dette var stort, det var helt fantastisk jublet prosjektleder Heisholts.
"A blast from the past"
Det var dirigent i Romsås Janitsjar, Bjørn Morten Kjærnes som hadde laget alle arrangementene til søndagens konsert. Imidlertid inntok ikke Mezzoforte Oslo før søndag morgen, og derfor var mesteparten av øvingen gjort ved hjelp av CD. Publikum lot seg ikke merke av dette, samspiltheten var til og ta og føle på.
Og når avslutningen kom i form av medleyen "a blast from the past" kunne en se stjerner i øynene på 40-åringene som hadde samlet seg foran scenen. God gammel 80-talls funk svikter tydeligvis aldri.

Reklame

Manchester City slår lillebror Manchester United søndag