*Nettavisen* Nyheter.

«Funkygine» anker skjeggkre-dommen

I RETTEN: Her er blogger Jørgine Massa Vasstrand og ektemannen Morten Sundli avbildet under rettssaken i februar.  Foto: Paul Weaver (Nettavisen)

Blogger og influenser Jørgine Massa Vasstrand og ektemannen Morten Sundli tapte kampen om prisavslag og erstatning etter funn av skjeggkre. Nå anker de dommen.

10.07.19 14:41

Det var i slutten av februar det ble klart at toppbloggeren og ektemannen tapte i Oslo tingrett fordi domstolen mener at reklamasjonen ikke ble gjort innen tidsfristen.

Paret krevde ti prosent prisavslag og dekning av kostnader - tilsammen 634.000 kroner.

De fikk ikke medhold i retten, fordi domstolen mente at reklamasjonen ikke ble gjort innen tidsfristen. De ble også dømt til å betaler saksomkostningene på 114.000 kroner.

Nå har paret anket dommen til lagmannsretten, og skal opp i mai neste år, det melder Dagens Næringsliv.

Les også: Funkygine tapte kampen om skjeggkre-erstatning

For sen reklamering

Vasstrand og ektemannen overtok leiligheten på Torshov i Oslo 13. juli 2017. Tingretten mente at Vasstrand og ektemannen burde ha oppdaget mangelen 7. november 2017, og mener derfor at reklamasjonsfristen begynte å løpe på denne datoen.

Se video av en ny metode som kan bety slutten på skjeggkre-marerittet:

7. november ble det hengt opp en rapport i oppgangen til paret, der det fremgikk av skjeggkre var oppdaget i flere leiligheter i oppgangen. Oslo tingrett mener at Vasstrand og Sundli på dette tidspunktet burde ha sjekket om de hadde skjeggkre i sin leilighet.

- Kjøper fremsatte nøytral reklamasjon 19. februar 2018. Det er tre måneder og 12 dager etter reklamasjonsfristen begynte å løpe. Dette oppfyller ikke kjøpers plikt til å fremsette reklamasjon «innen rimelig tid», skriver Oslo tingrett i dommen.

- Ganske hysterisk

Under rettssaken uttalte bloggeren at det ubehagelig å finne skjeggkre i leiligheten, og at hun hadde vært rimelig hysterisk.

- Det har vært veldig belastende. Vi har hatt skjeggkre i senga vår og i senga til de to største ungene og da den minste ble født ble jeg ganske hysterisk for at han ikke skulle få skjeggkre i senga, uttalte bloggeren i retten.

Selgeren av boligen fortalte i retten at hun hadde levd med det hun trodde var sølvkre siden hun flyttet inn i blokka i 2001.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag