*Nettavisen* Nyheter.

Funn av ny massegrav på Sri Lanka

Mannar (NTB-Reuters): En ny massegrav med mer enn 30 hodeskaller er funnet i en tidligere krigssone nord på Sri Lanka. Funnet vekker spekulasjoner om at flere massegraver med mange tusen levninger vil dukke opp.

Levningene er foreløpig ikke identifisert. Massegraven måler 37 kvadratmeter og er 1,5 meter dyp. Graven ble funnet av arbeidere som skulle grave opp en vannledning.

- Kroppene er begravd i flere lag og dessverre har det øverste laget blitt ødelagt av anleggsarbeidet, sa rettsmedisiner Dhanajaya Waidyaratne, som har ansvaret for utgravingen.

Politiet mener det finnes bevis for at graven er minst 15 år gammel og at det er The Liberation Tigers of Tamil Eelam (LTTE) som står bak. De påpeker at Tamiltigrene kontrollerte området i over 20 år og at flere hundre soldater forsvant fra området.

Dette er derimot innbyggere og en religiøs leder uenig i, som mener at området ble hovedsakelig kontrollert av militæret fra 1990.

- I graven ligger både voksne og barn. Det er hull i flere av hodeskallene, noe som tyder på at de har blitt skutt. Vi aner ikke hvem som har drept dem. Dette området ble kontrollert av militæret i lang tid. Hvor enn LTTE eller militæret har hatt leir, må vi grave og se om det finnes flere graver, sa den katolske biskopen av Mannar, Rayappu Joseph, til Reuters. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.