Gå til sidens hovedinnhold

Funn av to døde kvinner - politiet har satt i gang undersøkelser

Politiet med nye opplysninger lørdag formiddag.

I et boligområde i Flekkefjord ble det fredag ettermiddag funnet to døde kvinner. Politiet undersøker hva som kan ha skjedd, men mistenker ikke noe kriminelt, skriver Avisen Agder.

Politi låste seg inn i leiligheten klokken 14 fredag etter en bekymringsmelding og det har i løpet av kvelden vært aktivitet med politi og teknikere for å etterforske omstendighetene etter funnet.

– Det er funnet to døde kvinner, men det er ikke noe som tyder på noe kriminelt. Det er i utgangspunktet en noe uklar dødsårsak, men ikke noe som tyder på at noe unaturlig har skjedd, opplyser operasjonsleder Eivind Formoe i Agder politidistrikt på spørsmål fra Agder.

Lørdag formiddag har ikke politiet så mye mer informasjon å gå ut med, men de opplyser følgende:

– Kvinnene er begge over 60 år, og de har en relasjon. Vi har gjort tekniske og taktiske undersøkelser, og per nå så peker det mot at det ikke er noe straffbart som har skjedd der, men vi etterforsker saken, sier vakthavende etterforskningsleder Sindre Kolstad ved Felles straffesaksinntak i Agder politidistrikt til Nettavisen.

Lensmann Asbjørn Skåland i Flekkefjord og Kvinesdal sier til Agder at han ikke har ikke så mye mer å komme med av informasjon enn det som ble gitt i går kveld.

– Vi innhenter informasjon fra naboer. Det var naboer som meldte fra om at de syntes det var merkelig at det stod lys på i leiligheten uten at de hørte eller så noe til naboene, forklarer Skåland til Agder.

– Det ble tatt noen av avhør av naboer allerede i går. Det er straffesaksavdelingen som avgjør om mer skal gjøres i løpet av helgen. Det gjøres naturlige etterforskningssteg som å hente inn pasientjournaler og andre opplysninger som kan belyse saken. En obduksjon vil trolig kunne avgjøre dødsårsaken. Det er som sagt ikke noe som tyder på at det har skjedd noe kriminelt.

Operasjonsleder Eivind Formoe i Agder politidistrikt vedgikk i går til Agder at det er litt spesielt at to kvinner blir funnet døde på samme sted samtidig.

– Ja, det er derfor politiet gjør undersøkelser på stedet for å finne ut mer rundt omstendighetene, men det er som sagt ikke noe som tyder på at noe straffbart har skjedd, sa Formoe til Avisen Agder fredag kveld.

– Det har vært politi der i lang tid, hva skjer videre?

– Det har tatt tid fordi teknikere kommer fra andre steder på Sørlandet. Det tar også tid fordi vi må gjøre skikkelige undersøkelser. Det blir trolig også obduksjon for å fastslå dødsårsak. Vi kommer ikke til å kunne gå ut med noe mer om dette før vi får varslet pårørende og vi får inn mer info. Saken blir videre etterforsket av lokalt politi etter helgen, opplyste Formoe fredag.

Les flere saker hos Avisen Agder her!

Reklame

Slik gjør du bålpannen om til en pizzaovn

Kommentarer til denne saken