Gå til sidens hovedinnhold

Funnet skyldig i drapet på Marit Randsted Andreassen

23-åring funnet skyldig i drapet på Marit Randsted Andreassen (20).

Juryen i Borgarting lagmannsrett har kjent en 23 år gammel mann skyldig i overlagt drap på Marit Randsted Andreassen, melder budstikka.no.

Nå har juryen trukket seg tilbake for å avgjøre straffeutmålingen.

Sentralt i dette spørsmålet er om 23-åringen skal dømmes for forvaring eller en tidsbegrenset fengselsdom.

- Klart vi er lettet over dette resultatet, sier avdødes far, Frode Andreassen, til avisen.

17 år i tingretten
23-åringen ble i Asker og Bærum tingrett dømt til 17 års fengsel for drapet på sin ekssamboer på Sem i Asker den 20. februar i år. Han ble også dømt til å betale 1,5 millioner kroner i erstatning og oppreisning.

Det var den 23 år gamle mannen som selv ringte og varslet politiet om at han trolig hadde drept 20-åringen. Han ble pågrepet og senere siktet og tiltalt for overlagt drap.

I sin erklæring konkluderte rettspsykiaterne med at 23-åringen har en dyssosial personlighetsforstyrrelse og psykopatiske trekk.

- Kom som et sjokk
- Jeg var en av de siste som så Marit i live, sa en av Marits nære venner til Nettavisen etter drapet.

Les egen sak: - Det kom som et sjokk

Han hadde kjent Marit i over ti år, og beskrev henne som en rolig og snill jente, som tok livet med ro etter at hun ble mor.

- Det kom som et sjokk for alle vennene til Marit, men vi har ofte sagt oss i mellom, at én dag så skjer dette. En dag blir hun utsatt for noe forferdelig. Alle som kjenner ekssamboeren visste at denne dagen måtte komme, en eller annen gang, fortalte kameraten.

Reklame

Best i test: Maskinene som gjør frityrmaten sunn