RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fusjonsbeiler snakker med Nordic American Tanker

Sist oppdatert:
Nordic American Tanker Shipping og styreformann Herbjørn Hansson har fått en henvendelse fra en tredjepart om en mulig fusjon
Tankrederiet opplyser til Dow Jones Newswire at de har mottatt en uformell henvendelse fra en tredje part om en mulig sammenslåing.

NAT vil ikke navngi tredjeparten eller opplyse om de har mottatt forespørselen gjennom dokumentasjon til amerikanske børsmyndigheter SEC.

Nordic American Tanker Shipping vil 15. mars avholde en ekstraordinær generalforsamling som skal avgjør selskapets fremtid. Aksjonærene skal stemme over hvorvidt rederiet skal oppløses etter at kontraktene med oljeselskapet BP går ut til høsten og selge skipene, eller om de ønsker å fortsette virksomheten, men da som et ordinært tankrederi.

Styreformann Herbjørn Hansson har i norske medier gitt klart uttrykk for at han ønsker å bygge rederiet videre til en større aktør. Rederiet har i dag tre moderne suezmax-tankskip som har gått på syv år lange såkalte "hell and high water"-kontrakter til BP.

Blant aktørene i suezmax-markedet som kan være aktuelle er børsnoterte General Maritime, Teekay Shipping som allerede har tette bånd mot ledelsen i NAT, Tsakos Energy Navigation samt Frontline.

Sistnevnte er imidlertid mindre aktuell siden rederiet er midt i en prosess med å splitte rederiet. Det er også en rekke andre aktører i suezmax-markedet spesielt greske redere som kan stå bak henvendelsen. Norske Viken Shipping kan også være aktuelle etter å ha bygget opp en flåte de siste årene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere