RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fusjonssamtaler på britisk sokkel

Sist oppdatert:
Det har vært ventet en konsolidering på britisk sokkel i den nærmeste tid, og nå er den første virkelige fusjonssamtalen i gang mellom Dana Petroleum og Venture Production
De to uavhengige oljeselskapene er begge basert i den skotske oljehovedstaden Aberdeen, og dersom samtalene fører frem blir det fusjonerte selskapet Storbritannias tredje største oljeselskap.

Det fusjonerte selskapet vil ha en markedsverdi på omkring 365 millioner pund.

Det er en talsmann for Dana Petroleum som søndag bekreftet overfor The Scotsman at de to selskapene har startet med forberedende samtaler. Det skal imidlertid være en tidlig fase.

Ifølge Scotsman kommer bekreftelsen i kjølvannet av rykter om at hovedaksjonærene i Venture Production har ønsket å selge seg ut. Bakgrunnen skal være skuffelser over advarsler om lavere produksjon enn ventet.

De to selskapene er ikke ukjente for hverandre, og samarbeidet blant annet om kjøpet av en større pakke med britiske lisenser fra Esso og Shell i fjor.

Venture ble dannet for kun seks år siden og har bygget opp en portefølje på 12 operatørskap.

Dana Petroleum har interesser i seks produserende felt, blant annet Banff-feltet hvor Petroleum Geo-services står for produksjonen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere