RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fusk på Farmen

Sist oppdatert:
Det går ikke lang tid før de 13 Farmen-deltakerne blir vrange og sure på grunn av sult. Noen tror de kan lure til seg mat uten å bli oppdaget. Kampen for tilværelsen starter på TV 2 i kveld.

Tretten deltakere skal drive en gård 520 meter over Sognefjorden og må klare seg på det som gården og naturen rundt dem har å gi - slik det ble gjort for hundre år siden. Men årets deltakere er ikke like sterke som sine forgjengere - noen av dem takler ikke presset og gnaget som blir resultatet av lite eller så godt som ingen mat.

Får sin straff

De får smuglet inn mat og tror de har klart å lure alle. Det de ikke visste var at crewet så dem.

- Jeg satt og dirra, ble skikkelig sint. De ødelegger spillereglene, raser Gaute, som vet hvordan det føles å gå uten skikkelig mat over tid.

Da Gaute konfronterte deltakerne med jukset, blånektet den ene av dem. Etter hvert kom likevel innrømmelsen.

- Dette er ikke holdbart, men de får sin straff, sier Gaute til Absolutt. Han lover my dramatikk og spenning i dagene fremover.

- Sannsynligvis kommer dette til å bli den psykisk tøffeste Farmen-runden til nå, sier programlederen.

Nytt element

Det blir altså en tøff start for deltakerne. Det er knapt med mat på gården, og ingen dyr. Deltakerne må jobbe hardt for å livberge seg.

- Mange vil nok oppleve Farmen som tøffere enn forrige runde. Det er mye som skal gjøres på gården, og deltakerne må ta i bruk kreative løsninger for å få tak i mat, sier Gaute.

Nytt av året er at deltakerne må produsere varer for å få tak i mat, verktøy, dyr og andre nødvendige ting.

- Dersom deltakerne klarer ukesoppdraget, får de betalt en på forhånd fastsatt sum. Disse pengene kan de bruke på markedet på mentors gård, som ligger like ved Farmen. Dessuten kan deltakerne selge varene de eventuelt ikke bruker selv på markedet, sier programlederen.

Tre ganger i uken

Farmen har vært en av TV 2s største seersukseer noensinne. I 2001 fulgte 727 000 seere livet på Rime gård i Hallingdalen, og fjorårets serie fra Horsevika utenfor Harstad ble fulgt av 732 000 seere. I år kommer Farmen til å gå tre ganger i uken på TV 2 - mandager fra 20.00 til 21.00, onsdager fra 20.00 til 20.30 og ukefinalen med «tinget» og «tvekampen» på fredager kl 20.00 til 21.00.

- Vi har som sagt introdusert penger i spillet, men de fleste grunnreglene ligger fast. Hver uke kommer det til å være en storbonde som leder arbeidet på gården. Storbonden får velge den ene deltakeren som må kjempe for å bli på gården (kjempe 1). Deltakeren som blir plukket ut får velge hvem han skal kjempe mot (kjempe 2), og kjempe 2 får velge hvilken gren det skal konkurreres i, sier Gaute Grøtta Grav, som ikke vil røpe hva øvelsene går ut på.

Gode og vonde dager

Han regner med at deltakerne får både gode og vonde dager på gården, høyt hevet over Sognefjorden.

- Deltakerne er motivert for oppgaven. Samtidig har alle meninger, karakter og er ikke redd for å gi uttrykk for hvordan ting bør gjøres, sier Gaute.

I kveldens første program blir deltakerne sluppet fra helikopter i fjorden. Deltakerne må derfra finne veien fra strandkanten til Farmen, 500 høydemeter oppe i fjellsiden ovenfor.

Se første episode av Farmen 2004 på TV 2 mandag 30. august 2004 kl. 20.00.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere