*Nettavisen* Nyheter.

Fylkeskommunen utvider fristen for Södra

Tofte (NTB): Fylkesordføreren i Buskerud mener det er håp om en løsning for treforedlingsfabrikken på Tofte i Hurum og har gitt eieren utvidet frist til å bli enig med en kjøper.

- Det ser ut til å være en utvikling i prosessen og det er behov for å bruke mer tid enn til 19. april, sier fylkesordfører Morten Eriksrød i Buskerud fylkeskommune.

Eriksrød hadde telefonmøte med ledelsen i Södra Cell Tofte og aktuelle budgivere mandag ettermiddag. Etter møtet besluttet han å utvide fristen som etter Omstillingsloven er på 30 dager. Etter loven kan Södra få ytterligere 30 dager. Hvor mange dager ekstra det svenske konsernet får, blir bestemt på fredag.

Ifølge Nationen er det Viken Skog som har lagt inn bud på den viktige treforedlingsfabrikken i Hurum. Eriksrød sier til avisen at det er en utvikling, men at han ønsker være nøktern og ikke vil skape for stor optimisme.

- Det er usedvanlig krevende. Mye er vanskelig og mye må på plass. Prosessen bør engasjere også rikspolitikere på Stortinget, sier Eriksrød til avisen.

Södra Cell varslet Buskerud fylkeskommune 20. mars om at styret ønsker å legge ned Tofte-fabrikken. Det obligatoriske drøftingsmøtet mellom ledelsen og de ansatte i bedriften, kommunen, Innovasjon Norge og Nav ble avholdt 4. april. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.