RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fylkesleder: - Trekk deg som ordfører

Lillehammer (NTB): Fylkesleder Kjersti Stenseng i Oppland Ap gjentar oppfordringen til Rune Øygard om å trekke seg som Vågå-ordfører. Hun er glad dommen markerer en foreløpig slutt på en tung periode.

- Allerede i oktober, da det dukket opp Skype-meldinger som vi mener er helt uforenlige med å ha tillitsverv i Arbeiderpartiet, ga vi ham et klart råd om å trekke seg. Det rådet står fast, sier Stenseng til NTB rett etter at dommen har falt i Sør-Gudbrandsdal tingrett.

Vågå-ordfører Rune Øygard ble dømt til fire års fengsel for gjentatte seksuelle overgrep mot en jenta i bygda fra rett før hun fylte 14 år.

- Jeg konstaterer at retten har dømt ham i henhold til aktors påstand, men utover det, ønsker jeg ikke å kommentere dommen. Vi har hele tiden sagt at det ikke er opp til partiet å opptre som politi eller domstol, forklarer Stenseng.

Hun sier at eksklusjon så langt ikke har vært noe tema.

- Nå er vi først og fremst glad vi nærmer oss en avslutning på en lang og tung periode, ikke minst for de berørte. Vi har konsentrert oss om å følge opp og bistå partene gjennom denne saken. Blant annet var vi i kontakt med jentas bistandsadvokat før helgen. (©NTB) (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere