RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fylkesledere i Ap støtter bøndene

Oslo (NTB): Norske bønder håper på regjeringsstøtte også utenfor Sp under årets jordbruksforhandlinger. Nå får de hjelp av ti fylkesledere i Arbeiderpartiet.

10 av 15 fylkesledere i Arbeiderpartiet som Nationen har snakket med, uttrykker støtte til bøndenes krav om et økonomisk løft i jordbruksforhandlingene.

Det er gode nyheter for Senterpartiet (Sp) og norske bønder, som er avhengig av hjelp også fra de to andre rødgrønne partiene for å få gjennomslag for sine ønsker.

- Det er et sterkt behov for et godt oppgjør. Og det oppgjøret må vinkles slik at det betyr noe for langsiktigheten i jordbruket. Det kan ikke bli slik at landbruk skal være et av de få områdene landet som ikke skal ta del i det som er av økonomisk utvikling ellers, sier fylkesleder Reidar Åsgård i Hedmark Ap.

Fylkesleder Bjørn Inge Mo i Troms er bekymret over en halvering av landbruket i sitt fylke de siste ti årene. Han krever ekstraordinære tiltak for Troms og de seks-sju fylkene han mener er i samme situasjon. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere