Gå til sidens hovedinnhold

Fylkesledere mener Borten Moe bør trekke seg

Oslo (NTB): Ola Borten Moe sier han ikke er lederkandidat i Senterpartiet etter Navarsete, og at han er innstilt på å fortsette som nestleder. Flere fylkestopper mener imidlertid at også han bør gå.

Etter at Navarsete lørdag overraskende for alle varslet at hun trekker seg på et ekstraordinært landsmøte i april, var partiveteran Per Olaf Lundteigen klar på at også Borten Moe må ta sin hatt og gå.

Mange fylkestopper i partiet mener det samme, skriver Aftenposten. De beskriver Borten Moe som både illojal og som «en del av problemet».

- Han må ta sin hatt og gå. Det som Liv Signe Navarsete nå gjør, har å gjøre med samarbeidsproblemene de to har hatt. Han er en del av problemet, ikke en del av løsningen, sier fylkesleder Anna Nora Oma Dahle i Telemark til avisen.

Fylkesleder Per Inge Bjerknes i Østfold er enig. At Borten Moe lørdag signaliserte at han ønsker gjenvalg, er noe Bjerknes misliker.

- Det mener jeg tyder på at han ikke har tatt signalene fra organisasjonen. Det er i seg selv et eksempel på at han ikke er rett mann, sier Bjerknes som allerede på sentralstyremøtet i desember tok til orde for at både Navarsete og Borten Moe må gå. (©NTB)

Reklame

Endelig på lager igjen: Ladekabelen som kutter strømmen selv