*Nettavisen* Nyheter.

Fylkeslegen: Barnevernet stanset ikke sexsalg

En tenåringsjente som bodde på barnevernsinstitusjon i Bergen dro flere ganger til sentrum for å prostituere seg, selv om barnevernstjenesten visste hva som foregikk, ifølge fylkeslegen.

– Vi ser svært alvorlig på at dette kunne skje. Dette er et nytt overgrep, som i tillegg skjer i det offentliges regi, på et barn som tidligere har vært utsatt for omsorgssvikt, sier fylkeslege Helga Arianson til Bergens Tidende.

I en tilsynsrapport konkluderer Fylkeslegen i Hordaland med at barnevernstjenesten i en av Bergens bydeler brøt barneloven og at den aktuelle institusjonen brøt kravet om forsvarlig omsorg.

– Når det offentlige skal ta ansvar for et barn i en sårbar og vanskelig situasjon, krever det mye fra dem som skal gi omsorgen. Det er veldig alvorlig når de aksepterer at barnet får anledning til å utsette seg for overgrep og ikke stoppes, sier Arianson.

Barnevernet sier til avisen at de tar kritikken veldig alvorlig, og at de har hatt tett oppfølging med ungdommen under og etter tilsynssaken.

– Jeg beklager sterkt at oppfølging av barnet ikke har vært godt nok i en periode under institusjonsoppholdet, sier lederen for barnevernstjenesten i den aktuelle bydelen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.