*Nettavisen* Nyheter.

Fylkeslegen kritiserer smertefullt keisersnitt

Kristiansand (NTB): Fylkeslegen kritiserer Sørlandet sykehus etter et keisersnitt som ble foretatt uten narkose, og der bedøvelsen ikke fungerte.

Linn Christine Finstad Bertheussen fødte i sommer sitt fjerde barn. Hun forteller til Fædrelandsvennen hvordan hun hylte av smerte under keisersnittet.

- Jeg kjente hvordan skalpellen skar dypere og dypere, sier hun. Til slutt ble smertene så vanvittige at hun besvimte.

25-åringen hadde bestemt seg for at dette skulle bli hennes siste barn. Derfor var hun fast bestemt på at hun ikke ville ha narkose, for hun ville være våken og se barnet komme til verden. Under et tidligere keisersnitt ble operasjonen stanset da Bertheussen også kjente smerten. Da ble hun umiddelbart lagt i narkose. Det var derfor ført i journalen henne at hun tåler store mengde smertestillende.

Etter keisersnittet i sommer mener hun at helsepersonellet burde ha overprøvd henne på dette, ettersom spinalbedøvelsen ikke hadde virkning. 25-åringen forteller om en traumatisk opplevelse som hun stadig får mareritt av.

«Dette er en opplevelse som ikke skal forekomme på norske operasjonsstuer», skriver fylkeslegen i Vest-Agder i en tilsynsrapport. Fylkeslegen mener det har vært et «klart brudd på kravet til forsvarlig helsehjelp under operasjonen». (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag