*Nettavisen* Nyheter.

Fylkesmannen: - Ahus drev uforsvarlig

Oslo (NTB): I halve 2011 var det så få pleiere på jobb ved Akershus universitetssykehus (Ahus) at det var farlig for pasientene. Det skriver Fylkesmannen i Oslo og Akershus i en ny rapport.

Det er i en tilsynsrapport om sykepleierbemanningen ved Ahus at det konkluderes med at sykehuset drev uforsvarlig i et halvt år, skriver Dagsavisen.

Det ble avdekket bruk av et stort antall innleide vikarer, dobbeltvakter, korridorpasienter og avviksmeldinger etter at Fylkesmannen fikk en rekke bekymringsmeldinger fra ansatte og pasienter.

I rapporten skriver fylkeslege Petter Schou blant annet at det har vært «høy risiko for at pasientsikkerheten var i fare» og at «driften overveiende sannsynlig i perioder har vært uforsvarlig».

Gjennomgangen avslørte blant annet at Ahus i perioden januar til september 2011 hele tiden har ligget godt under sin egen bemanningsplan. I halvparten av hver måned manglet de viktigste avdelingene ved sykehuset fra én til seks pleiere på vakt. Samtidig lå pasientbelegget på enkelte avdelinger på 118 prosent.

Rapporten bemerker også at over 20 pasienter ble betydelig skadd av behandlingen de fikk ved sykehuset og det ble registrert ni unaturlige dødsfall, hvorav tre skyldtes mangelfull pleieoppfølging. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.