*Nettavisen* Nyheter.

Fylkesmannen ikke informert om SFO-overnatting

Fra Sverdrups gate på Tøyen i Oslo der Det islamske kultursenter holder hus.

SFO MED OVERNATTING: Barn og unge overnatter i ukedagene i lokalene til det tyrkiske trossamfunnet Det Islamske Kultursenter i Oslo, Drammen og Nedre Eiker. På bildet: Fra Sverdrups gate på Tøyen i Oslo der Det islamske kultursenter holder hus. Foto: (Google Street View)

Fylkesmannen visste ikke at barn overnatter i lokalene til Det Islamske Kultursenter og har heller ikke ført tilsyn med SFO-aktiviteten til trossamfunnet.

Barn og unge overnatter i ukedagene i lokalene til det tyrkiske trossamfunnet Det Islamske Kultursenter i Oslo, Drammen og Nedre Eiker, skriver Aftenposten.

I Drammen skal flere ha vært bekymret for barn som går på den religiøse skolefritidsordningen i regi av trossamfunnet.

Les også: Islamisering, snikislamisering eller islamisme

Det er Fylkesmannen som betaler ut støtten til trossamfunnet, som i fjor fikk nær 4,7 millioner kroner i offentlige midler. Koranskoler er ikke underlagt tilsyn fordi trosopplæring regnes som en fritidsaktivitet, opplyser Fylkesmannen i Oslo og Viken til avisa.

Menigheter som får støtte fra det offentlige, må sende årsmelding om virksomheten. I årsmeldingene fra menighetene i Det Islamske Kultursenter blir det ikke opplyst om at de har et etterskole-tilbud som inkluderer overnatting.

Les også: Muslimhatere gjør frihetskampen i islam vanskeligere

Fylkesmannen i Oslo og Viken vedgår at de ikke var kjent med praksisen.

– Det ville vært fint å vite, men regelverket sier bare at de skal gi oss en kort redegjørelse for sin religiøse virksomhet, sier seksjonssjef Hege Skaanes Nyhus hos fylkesmannen.

Les også: Dialog mellom politiet og muslimske trossamfunn

Barneombudet mener det er en utfordring at mange trossamfunn mottar statsstøtte uten at myndighetene kan kontrollere om aktivitetene strider mot barns rettigheter.

Annonsebilag