RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fylkesmannen vil ha bedre svar fra Den katolske kirken

Sist oppdatert:
Fylkesmannen i Oslo og Akershus er ikke fornøyd med Den katolske kirkes svar på medlemsrotet.

Både bispedømmet, biskop Bernt Eidsvik og en sentral medarbeider i kirken er siktet for grovt bedrageri. Alle nekter straffskyld.

Den katolske kirken la for to uker siden fram resultatet av den flere måneder lange opprydningsprosessen. Ifølge kirken viser opprydningen at de har om lag 130.000 bekreftede medlemmer. Drøyt 17.000 er uavklarte medlemmer, mens snaut 7.000 er blitt slettet, skriver Dagbladet.

Les også: Avviser medlemsjukset

I november påla fylkesmannen bispedømmet å gå i gang med en full gjennomgang og opprydning i medlemslistene. Fylkesmannen mener man kan motta støtte for alle som har meldt seg inn i et kirkesamfunn, men ikke for alle som bekjenner seg til trossamfunnet.

– Kirken har laget mange tabeller, og det er ikke helt enkelt å lese rapporten. Det er ikke tydelige svar på det vi har spurt om, for å si det sånn, sier juridisk direktør Merethe Helstad hos fylkesmannen til Dagbladet.

Om kirken faktisk har rettet seg etter vedtaket de aksepterte i november, er uklart.

– Vi må vurdere om vi skal sende et nytt brev til kirken for å få tydeligere svar på noen av spørsmålene vi har. Vi holder på å gå nøyere gjennom rapporten nå, sier leder Merethe Helstad ved juridisk avdeling hos Fylkesmannen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere