RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Leder for den nasjonale Støttegruppen etter 22. juli, Trond Henry Blattmann, og Christin Bjelland ledet ann da de forlot rettssal 250 i protest mot Anders Behring Breivik.
Leder for den nasjonale Støttegruppen etter 22. juli, Trond Henry Blattmann, og Christin Bjelland ledet ann da de forlot rettssal 250 i protest mot Anders Behring Breivik. Foto: Solum, Stian Lysberg (Scanpic)

Fylkesmenn må svare om bruk av 22. juli-penger

Sist oppdatert:
Støttegruppe frykter at flere kommuner kan ha misbrukt midler.

Oslo (NTB): Helsedepartementet ber i et brev fylkesmennene redegjøre for kommunenes bruk av støttepenger etter terrorangrepene 22. juli. Den nasjonale støttegruppen frykter flere kan ha misbrukt midler.

Brevet ble sendt fra departementet 15. januar, og fylkesmennene skal svare innen 1. mars, melder NRK.

160 kommuner har mottatt til sammen 130 millioner kroner etter angrepene mot regjeringskvartalet og Utøya 22. juli 2011. Pengene ble delt ut som skjønnsmidler, ikke som øremerkede midler, blant annet for å få fortgang.

- Denne måten stiller likevel mindre krav til rapportering, og det er en ulempe. Det er likevel viktig å understreke at vi la inn et tydelig krav om at disse pengene skulle brukes til oppfølging av de berørte etter 22. juli. Den opplysningen var mottakerne i kommunene klare over, sier statssekretær Kjell Erik Øie (Ap) i Helsedepartementet.

Han betegner det som «helt uakseptabelt» hvis det viser seg at kommuner har brukt pengene for eksempel på veibygging og varsler at noe slikt vil få konsekvenser.

Beate Vatndal i Den nasjonale støttegruppen etter 22. juli-hendelsene opplyser til NRK at gruppen etter en rekke henvendelser til flere fylkesmenn ikke har fått konkrete svar på hva pengene er gått til. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere