RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fylkesordfører foreslår å gi lærerne tilbake til staten

STREIKEN FORTSETTER: Bildet er fra første skoledag på Amalie Skram videregående skole med streikevakter fra Utdanningsforbundet på utsiden.
STREIKEN FORTSETTER: Bildet er fra første skoledag på Amalie Skram videregående skole med streikevakter fra Utdanningsforbundet på utsiden. Foto: Foto: SKJALG EKELAND
Sist oppdatert:
Mener konflikten i stor grad har svekket tilliten mellom KS og lærerne.

TRONDHEIM (NTB). Tiden er inne for å vurdere om staten skal få tilbake arbeidsgiveransvaret for lærerne, mener fylkesordfører Tore O. Sandvik (Ap) i Sør-Trøndelag.

Over 7.800 lærere er i streik, og det hittil siste forsøket fra lærerorganisasjonene og KS om å komme til enighet, mislyktes søndag kveld.

Nettavisen direkte: Følg utviklingen i lærerstreiken

Arbeiderpartiets fylkesordfører mener konflikten har svekket tilliten mellom arbeidsgiveren KS og lærerne i så stor grad at man må vurdere om staten igjen skal bli lærernes arbeidsgiver, melder Adresseavisen.

Ap var for å overføre arbeidsgiveransvaret til KS i 2004, og Sandvik fremholder at argumentene den gang var gode.

- Men prosessene internt i KS for å lage et omforent forhandlingsmandat lokalpolitikerne kan stå for, er krevende, og de virkemidlene KS rår med for å lykkes, har vist seg begrenset, sier Ap-fylkesordføreren.

Sandvik peker på at tilliten som er avgjørende for å løse utfordringene i skolen, ikke ser ut til å være til stede mellom partene.

- Når staten uansett er så involvert, må vi avklare hva som skal være statens rolle: Om det skal være en form for kombinerte oppgjør med staten som mer sentral aktør – eller om staten skal ta over hele ansvaret igjen, mener Sandvik, som viser til at staten allerede har en avgjørende rolle som premissgiver for skolen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere