Gå til sidens hovedinnhold

Fylkespolitikere krever dobbeltspor

Oslo (NTB): De politiske lederne i de sju fylkene på Østlandet ber fortsatt om full utbygging av dobbeltspor i hele intercity-triangelet. Rapporten som nylig kom, tar ikke hensyn til behovene, mener de.

- Full utbygging av dobbeltspor på intercitystrekningene mellom Halden, Skien, Lillehammer og Oslo er nødvendig for at hjertet i det norske transportsystemet skal fungere og for å stimulere til en mer balansert utvikling på Østlandet, heter det i en felles uttalelse fra fylkesordførere og fylkesrådsledere i Akershus, Buskerud, Vestfold, Telemark, Østfold, Hedmark og Oppland. I tillegg er den undertegnet av byrådslederen i Oslo.

Uttalelsen er sendt til samferdselsminister Marit Arnstad (Sp), finansminister Sigbjørn Johnsen (Ap), miljøvernminister og Bård Vegar Solhjell (SV) og statsråd Karl Eirik Schjøtt-Pedersen (Ap) ved Statsministerens kontor.

I rapporten fra Dovre Group og Transportøkonomisk institutt - som var bestilt av Samferdselsdepartementet og Finansdepartementet - heter det at utbygging kun er lønnsomt til Tønsberg, Hamar og Fredrikstad.

Ifølge fylkespolitikerne har rapporten for snevre lønnsomhetsberegninger.

- Den tar ikke hensyn til de reelle behovene for regional utvikling eller for at vi må få mer godstransport over på bane. Rapportens konklusjoner bygger på forutsetninger og analyser som er svært diskutable, heter det videre i uttalelsen. (©NTB)

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis