*Nettavisen* Nyheter.

Fyll, svik og anger

- Dette er typisk Dostovjevski. Fyll, svik og anger, sier Harald Heide-Steen om «Brotsverk og straff». Stykket er en av storsatsingene på Det Norske Teatret i vår.

Det var en stolt teatersjef som tirsdag inviterte pressen til en presentasjon av Det Norske Teatrets vårrepertoar.

- Denne våren har vi et stort og omfattende program. På Det Norske Teatret bruker vi Ibsen-året til å hylle den gamle mester med å spille ny norsk dramatikk, sier teatersjef Vidar Sandem.

Den første premieren er allerede den 18. januar med Fjodor Dostojevskijs «Brotsverk og straff».

Pressen fikk en smakebit

Under presentasjonen fikk pressen en liten smakebit på stykket, da Henrik Rafaelsen, Thorir Sæmundsson og Svein Tindberg inntok hovedscenen.

Tindberg gleder seg stort til premieren.

- Dette stykket er en av grunnpilarene blant de store klassiske romanene. Denne versjonen er etter min mening en meget god dramatisering. Jeg gleder meg som et barn. Folk har absolutt noe å glede seg til, sier Svein Tindberg til TV 2 Nettavisen.

Et nåtidens stykke

- Vi har valgt å legge stykket til nåtiden, til det moderne publikum, vi setter moderne kostymer på Dostojevskijs figurer, uten å modernisere selve språket og hele stykket i seg selv, sier regissør Tobias Theorell.

Harald Heide Steen jr har også en sentral rolle i det berømte stykket.

- «Brotsverk og straff» er ingen komedie, men handler om skyld, fyll, svik og anger. Det er veldig typisk Dostojevskij-stykke, sier han til TV 2 Nettavisen.

Steen spiller den utfordrende rollen som Marmeladov, en rollefigur han blant annet omtaler som:

- En tragisk person og en fyllefant som har drukket seg fra gård og grunn.

Mange gode oppsetninger:

I tillegg til Dostojevskijs «Brotsverk og straff» kan publikum også gå å se «Skugge av ein gut» med blant andre Marianne Krogh, «Is-slottet» hvor Ane Dahl Torp spiller rollen som Sissi, Aksel Hennie som den yngste sønnen i Lars Norens «Kaos er granne med Gud» samt stykker som «Carte Blanche à la Naharin» og «Vreeswijk – ein kabaret».

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.