Fyllemoro ga årsbeste for Nytt på nytt

Med massiv forhåndsreklame i andre medier var det liten tvil om at fredagens ”Nytt på nytt” kom til å bli en seermagnet.

20.06.08 11:02

Tirsdag i forrige uke sprakk nyheten om at Anne Kath. Hærland hadde kollidert to ganger og blitt tatt for promillekjøring, dagen etter et fuktig julebord.

Det gikk ikke lang tid før det ble klart at fyllekjøringen ikke kom til å gå upåaktet hen i "Nytt på nytt" – programmet hvor Hærland er en av tre faste programledere og allerede før programmet gikk på luften visste seerne hva som ville bli sagt. Dagbladet og VG var begge til stede under torsdagens opptak av "Nytt på nytt

Fredag morgen kunne VG bringe flere av spøkene.

- Jeg starter med å si det samme som på British Airways' fly: Her er vi, mannskapet er på plass og forhåpentligvis er alle edru. Slik begynte Jon Almås fredagens «Nytt på nytt», og Anne-Kat.s kjøretur er hovedtema.

Og den massive forhåndsreklamen i pressen har kastet av seg. Fredagens "Nytt på nytt" samlet hele 1.516.000 seere. Det er over 300.000 mer enn gjennomsnittet til programmet og Propaganda får bekreftet fra NRK Forskningen at det var det mest sette "Nytt på nytt" så langt i år.

Lederen for Kringkastingsrådet, Kjellbjørg Lunde, gikk i søndagens VG ut og kritiserte at programlederne fleipet så mye med Hærlands fyllekjøring. Hun krever John G. Bernaders tilstedeværelse på neste K-råds-møte.

Fungerende kringkastingssjef, Kari Werner Øfsti, uttaler seg til nrk.no at hun mener humoren holdt seg innenfor rammene.

- Folk ville sikkert reagert om de ikke hadde spøkt med det, siden de driver gjøn med alle andre i dette programmet, sier hun.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.