RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fyller kassen til Eastern-kjøp

Sist oppdatert:
Seadrill og John Fredriksen har raskt fylt opp kassen til gjennomføring av Eastern Drilling-budet.
I en raskt gjennomført emisjon mandag kveld har Seadrill fylt opp kassen med 909 millioner friske kroner i forbindelse med at selskapet likevel gjennomfører et bud på Eastern Drilling til 135 kroner per aksje.

Ikke overraskende er det meglerhusene Carnegie, Pareto Securities og Fearnley Fonds som har gjennomført emisjonen for Seadrill. Totalt er det trykket opp 9 millioner nye aksjer i Seadrill til emisjonen. Emisjonskursen ble satt på 101 kroner, som er identisk med gårsdagens sluttkurs.

- Målet med aksjeemisjonen er å styrke likviditeten så vel som å del finansiere det pliktige Eastern Drilling-budet og ytterligere mulige investeringer i dypvanns eller lekterrigg eiendeler, skriver Seadrill i en kommentar.

Selskapet sitter med en gigantisk emisjonsfullmakt, og spekulasjonen har gått høyt de siste månedene om at Seadrill jakter på et av de større amerikanske riggselskapene.

John Fredriksen har opprettholdt sin eierandel i forbindelse med emisjonen og har blitt tildelt 3 millioner aksjer. Fredriksen eier gjennom sitt selskap Hemen Holding da 34,3 prosent av Seadrill.

Foruten Fredriksen er det store internasjonale investorer med allerede store posisjoner i Seadrill som tegnet seg i emisjonen.

Det var mandag ettermiddag Seadrill bestemte seg for å likevel gjennomføre det pliktige budet på Eastern Drilling til minste kursen satt av Oslo Børs. Seadrill og Oslo Børs har siden i fjor høst ligget i en krangel om kursen i det pliktige budet. I stedet for å vente på den rettslige prosess som kan ta flere år, valgte Seadrill i går å likevel adlyde Oslo Børs og sette frem et bud på 135 kroner per aksje i Eastern Drilling

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere