Fyllesjokk på skolerevy

Foto: Ole Åsheim/Jørn Normann Pedersen, Nordlys

Sjokkerte elever fant fulle, sovende instruktører omgitt av ølflasker og spy i gymsalen om morgenen.

03.05.13 21:27

Det er slått full alarm på Sommerlyst skole etter at det har kommet for en dag at noen av instruktørene til årets Polarshow har tatt seg ulovlig inn i skolens bygg og regelrett benyttet dem til et realt fylleslag, skriver Nordlys.

Foresatte fikk fredag et brev fra rektor Rolf Øystein Barmann-Jenssen, hvor det gjøres rede for hendelsen.

Elever og deltakere på Polarshow kom inn i gymsalen rundt klokken 0900 fredag morgen den 26. mars. Da fant de flere av skolerevyens instruktører sovende på gulvet i gymsalen og i garderobene. Strødd rundt dem var det både ølflasker og rester av spy.

Fikk nyss i ulovlig overnatting
Ingen av disse instruktørene skulle ha hatt tilgang til skolens områder da det ikke var delt ut nøkler til dette formålet. Enn videre hadde skolen fått nyss i at det var planlagt en ulovlig overnatting natt til fredagen. Derfor var en av skolens representanter på uanmeldt besøk i gymsalen like etter midnatt. Da fant representanten ingen der.

Skolen spekulerer derfor i at man har tatt seg inn ulovlig i bygget etter dette tidspunktet. Enten ved at noen har gjemt seg i bygget eller at man har hatt en dør stående på gløtt.

- Vi var ikke der
Nordlys har fredag kveld vært i kontakt med to av hovedinstruktørene for Polarshow.

De har ikke hatt kjennskap til hendelsen, og forteller at de heller ikke var på skolen da dette skjedd.

- Da satt vi hos en venn og skrev, forteller de.

Nå vil de gjerne stoppe rykteflommen rundt revyen.

- Vi vet ikke hva som har skjedd. Vi skal ha et møte med rektor mandag, og da får vi oppklart dette.

De forteller at det er mange instruktører involvert i revyen.

- Det er mange såkalte instruktører, og det kan være vanskelig for oss å holde styr på hva vi har personlig kjennskap til.

De tar selvkritikk på at de ikke har tatt mer ansvar for å ha kontroll med hvem som slapp inn på skolen.

- Det beklager vi, og tar ansvaret for. Samtidig ber vi om forståelse for at det er en vanskelig jobb for to 18-åringer. Særlig i innspurten på en revy, hvor antall timer søvn går fra fire, til to og null timer hver natt.

Alvorlig tillitsbrudd
Sommerlyst skole ser svært alvorlig på hendelsen og har allerede tatt opp hendelsen med hele styret for Polarshow. Videre har de nå valgt å informere de foresatte.

- Dette er et svært alvorlig tillitsbrudd fra instruktørenes side. Etter de vi har fått vite, skal ingen av elevene ha vært med på denne ulovlige festen, likevel har vi nå valgt å informere foreldrene om det inntrufne, sier skolens rektor, Rolf Øistein Barmann-Jensen, til Nordlys.

Trodde det var seriøse folk
Barmann-Jensen forteller videre at instruktørene alle har vært rundt 18-års alderen. Elevene som har deltatt på revyen er i 14 til 16 års alderen. Han sier han er svært skuffet over oppførselen til instruktørene.

- Jeg har møtt dem i forkant av revyen og trodde dette var seriøse og allrighte folk. Nå må vi se på hvordan vi skal gå frem for å kunn forhindre at slikt kan skje igjen. Et naturlig skritt vil være å innføre vakthold, sier rektoren, som også forteller at han har kalt inn hovedinstruktørene for Polarshow 2013 til et møte med ham og lederen for FAU (Foreldre Arbeidsutvalget), Kristine Lind Olsen.

Skal ikke få skje igjen
Lind Olsen er kjent med hendelsen og gir uttrykk overfor Nordlys at hun oppfatter episoden som kjempealvorlig.

- Dette skjer i forbindelse med et skolearrangemnet for foreldre og elever står i bresjen. Vi har for lengst innført nulltoleranse overfor alkohol så denne hendelsen finner vi helt uholdbar, sier Lind Olsen, og fortsetter:

- Her er det snakk om rollemodeller for elevene, noe som gjør det hele enda verre, sier Lind Olsen og lover at dette nå skal tas tak i.

- Jeg kan love her og nå at dette IKKE skal få lov til å skje igjen.

Les flere saker fra Nordlys!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.