Småsvimmel, småkvalm, tørr i munn, hjertebank og vondt i hodet? I disse førjulstider er du ikke alene etter en festlig eller kanskje overfestlig kveld med venner eller kolleger.

Mange tyr også til en form for smertestillende dagen derpå. Men ifølge The Guardian er ikke dette spesielt smart.

Lagres i leveren
Paracetamol påvirker leveren og er det noe som har fått smake alkoholen allerede, så er det nettopp leveren. Velger du aspirin-produkter, kan dette slå ut på magen. Med andre ord å ta piller kan gjøre det hele verre.

Mange tyr til store mengder vann. Det er en fin regel siden alkoholen tørker ut kroppen og gjør at du tisser mye mer enn vanlig (noe som også kan irritere mageregionen). Men det er aller best å drikke mest mulig vann under de festlige omstendighetene og ikke dagen derpå. Det har nemlig best effekt.

Egne kurer
Mange har sin egen kur mot fyllesyke. Enten det er i form av en god fet frokost, bøttevis med cola eller andre måter å få verden til å stoppe og snurre. Enkelte anbefaler ingefærøl andre Lucozade og andre energidrikker.

Misosuppe og andre saltholdige matvarer anbefales også.

Det anbefales for øvrig ikke «å reparere» med alkohol da faren for alkoholforgiftning er der.

Kun én ting som hjelper
Ifølge The Guardian er det ingen bevis for at ulike kurer for fyllesyke fungerer. Hvor fort det går over, kommer an på disposisjon og helse, og ikke minst inntak av alkohol kvelden før.

Det eneste som faktisk hjelper er søvn, og ligge helt stille til det går over, skriver avisen.