*Nettavisen* Nyheter.

Fylte diesel for 93.000 på et døgn

Foto: Bendiksby, Terje (SCANPIX)

Betalte med stjålne kort.

08.02.10 12:11

Den 36 år gamle sarpingen stilte med lånt varebil og egen oljetank i varerommet da han til sammen fylte diesel for 93.000 kroner med to stjålne betalingskort, skriver Sarpsborg Arbeiderblad.

Det var i september 2007 at sarpingen dro til Fredrikstad for å fylle drivstoff. De stjålne kortene han brukte inneholdt sperrer som stoppet tankingen ved et visst beløp.

Men den geskjeftige 36-åringen kom ikke til kort av den grunn. Han tok nemlig kortene ut igjen, og gjentok fylleprosessen hele 14 ganger.

Godt vant

Og sarpingen ser ut til å være godt vant med hensyn til drivstoff. For da han nylig møtte til hovedforhandling i Sarpsborg tingrett, kjørte han bilen sin fast i en grøftekant og forlot den med motoren i gang.

Det hører for øvrig med til historien at mannen ikke har førerkort. Verken da han stjal diesel eller da han forsøkte å ta seg til tingretten i egen bil, skriver Sarpsborg Arbeiderblad.

Betinget fengsel

Møtet med tingrettsdommer Gunni Fiane og hennes to meddommere endte med betinget fengsel i 75 dager. 36-åringen slipper dermed å sone dersom han avholder seg fra ny kriminalitet de nærmeste to årene.

Politiadvokat Jon Granrud påsto på sin side 90 dagers betinget fengsel.

- Retten har satt straffen noe lavere fordi tiltalte omgående erkjente alle forholdene for politiet. I tillegg har saken blitt gammel, skriver Fiane i dommen.

Erstatning

I tillegg til den betingede dommen er 36-åringen dømt til å betale tilbake de 93.000 kronene han fylte diesel for.

Sarpingen er for øvrig også tidligere dømt for lignende forhold. Men dette ligger et stykke tilbake i tid.

Saken er levert av Sarpsborg Arbeiderblad.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag