*Nettavisen* Nyheter.

Fylte hjemmet med tyvegods

Trengte 35-åringen noe nytt til leiligheten, knabbet han det fra andre.

14.02.07 12:53

(iBergen.no) Da politiet gikk til aksjon hjemme hos den notorisk gjengangskriminelle mannen var det litt av et syn som åpenbarte seg. Den enorme mengden tyvegods var blitt så stor at 35-åringen var begynt å fylle opp kjærestens bolig også.

Torsdag i forrige uke ble han dømt til avrusningsprogram i Bergen tingrett.

70 ting
35-åringen har et fullpakket rulleblad, med 25 dommer hovedsaklig for vinningsforbrytelser og narkotika. Men den gigantiske haugen med stjålne mobiltelefoner, TV- og videoutstyr, snowboard, pc'er, golfutstyr og musikkinstrumenter skapte et langt mer nitidig politiarbeid enn tidligere etterforskninger av mannen.

Alle de rundt 70 forskjellige gjenstandene listes opp i dommen mot mannen. Flere av dem ble levert tilbake til sine rettmessige eiere, mens resten ble inndratt til fordel for hittegodskontoret.

Vanskelig å bevise
Men den omfattende oppnøstingen gjorde det vanskelig å bevise at 35-åringen hadde annen befatning med tyvegodset enn å bare ha det hjemme hos seg. Selv om retten mente det var nærliggende å tro at mannen sto bak de mange innbruddene der gjenstandene ble stjålet, fant den ikke det bevist over enhver tvil.

Han ble derfor dømt for bare to innbrudd på Steinerskolen, der både instrumenter og datautstryr ble stjålet. For resten av den lange listen med tjuvegods ble han dømt for heleri.

Lei fengselslivet
Men fordi 35-åringen etter eget utsagn var lei av å ryke inn og ut av fengsel, og ønsket en varig endring for sin kriminelle bane, fant retten ham som velegnet til såkalt narkotikaprogram.

Straffen på ett år og åtte måneders fengsel ble dermed gjort betinget, mot at han lar seg avruse.

Les flere nyheter på iBergen.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.