Gå til sidens hovedinnhold

Fylte opp ny barnehage

– Vi trives så bra her i Disengrenda, sang barna. Smilende foreldre og en rørt styrer var tilstede da den nyutvidede barnehagen åpnet dørene.

DISEN: Kun kort tid etter at nye Disengrenda barnehage ble tatt i bruk, var den allerede sist fredag fylt til randen. Heldigvis var det foreldre, søsken og representanter fra Omsorgsbygg og bydelen som var på besøk for å overvære snorklipping, blomsteroverrekkelser og offisiell åpning.

Bedre plass

– Takk til foreldrene, som har vært støttende og oppmuntrende gjennom hele prosessen. Vi har ikke fått én klage fra dere, bortsett fra da de flotte klatretrærne falt etter en misforståelse, sa barnehagestyrer Mette Fossum Trøeng, til humring fra foreldrene.

Barnehagen har vært i drift mens utbyggingen har pågått, og Fossum Trøeng er glad for endelig å kunne puste ut i nye, lyse og funksjonelle lokaler.

– Det har vært krevende å drive barnehage på en byggeplass. Men nå er vi lykkelige over resultatet og over å ha fått mye bedre plass, forklarer styreren, som har vært i Disengrenda siden 1979.

Barnehagens kapasitet er utvidet til seks avdelinger, og fra 59 til 86 barn.

Nesten full dekning

5 1/2 år gamle Sander Hisdal fikk æren av å klippe over den røde snora sammen med bydelsutvalgsleder Egil Ihlen (H).

– Dette er en flott dag i Disengrenda barnehage. Prosjektet var på trappene allerede på 90-tallet da jeg starte som politiker, sa Ihlen.

Også Preben Winger, avdelingsleder og barnehageansvarlig i bydelen, er godt fornøyd med barnehageutbyggingen.

– Vår jobb er å dekke behovene i Nordre Aker. Jeg vil driste meg til å si at vi har oppnådd tilnærmet full barnehagedekning, og Disengrenda er et godt tilskudd i denne prosessen, sa Winger.

– Slik det ser ut i dag går vi for nær 100 prosent dekning i Nordre Aker i løpet av 2008, har Winger tidligere uttalt til Nordre Aker Budstikke. Etter påske foreligger resultatet fra det siste barnehageinntaket, og det blir klart om bydelen har nådd målsetningen.

Storfornøyd

Mens barna i avdelingen Eplehagen sang både Eventyrvisa, Kaptein Sabeltann og Disengrenda-sangen, koste Andreas (17 mnd.) seg med kake på armen til mamma Marianne Hagen.

– Andreas startet i barnehagen 1. februar, så han er ganske fersk her. Men han har en bror på fem som går her fra før, sier Hagen.

Hun er glad for å ha begge sønnene i samme barnehage, og ble lykkelig over at yngstemann også fikk plass.

– Det å få barnehageplass er som å vinne i lotto. De trives godt begge to. De ansatte er hyggelige, barnehagen er kjempefin, og uteområdet blir veldig flott, smiler Hagen.

LES OGSÅ: Barnehager i Oslo: Se stor oversikt

Reklame

Best i test: Maskinene som gjør frityrmaten sunn