NEW YORK (Nettavisen): I et intervju med Nettavisen i New York, går statsminister Jonas Gahr Støre til frontalangrep på Sylvi Listhaug for hennes retorikk rundt Russland, Vladimir Putin og energiprisen.

Les også: Støre ble hudflettet av TV 2-kjendisen: Slik slår han tilbake

Samtidig kom Støre med et stikk til Høyre om at de burde vise en felles front mot Frp i saken.

– Jeg synes det vi så i Stortinget på mandag var et uttrykk for at det spriker veldig mellom det de partiene som vil ha raske løsninger på dette problemet, legger på bordet. De har ikke flertall, de har ikke en vei å gå videre, og Sylvi Listhaugs historiefortelling bør bli imøtegått med veldig tydelig front, sier Støre.

– Det mener jeg de partiene som planlegger å samarbeide med Frp, og da tenker jeg på Høyre, også bør gjøre, presiserte statsministeren.

Les: Tordner mot Putin: – Dette bør få blodet til å fryse i årene deres

– Lager kunstige konflikter

Nå slår Høyre-ledere Erna Solberg kraftig tilbake mot statsministeren.

– Hvis Gahr Støre hadde vært til stede i Stortinget mandag, så ville han hørt jeg slo fast at vi har en storstilt energikrise i Europa på grunn av Russlands krigføring. Det er ingen tvil om at Russland invasjon av Ukraina og kutt i gasseksporten til Europa, er hovedgrunnen til de økte kraftprisene, sier Solberg i en kommentar til Nettavisen.

Les: Trump: - Dette kan bety tredje verdenskrig

– Hvis Gahr Støre hadde kastet et blikk på norske aviser samme dag så hadde han visst at jeg var uenig med Listhaug, og at jeg mener hun vet bedre. I Stortinget mandag oppfordret jeg Arbeiderpartiet til å samarbeide om brede forlik i Stortinget for å sikre bred forankring av tiltak i en krisetid.

– Jeg synes Gahr Støre heller burde bruke tid på å sikre et slikt samarbeid, fremfor å lage kunstige konflikter mellom Høyre og Ap, slik han nå forsøker seg på, sier Erna Solberg i en kommentar til Nettavisen.

Les: Jubeltall for Jens Stoltenberg: Dette sier han om de hemmelige Trump-dokumentene