Han mener at Arbeiderpartiets nye klimaprogram ligner altfor mye på MDG, etter at partiet har lagt frem sitt utkast til nytt partiprogram.

- Støre har sagt han tydelig ikke vil gå i regjering med MDG. Men det kan vel ikke være noe problem når partiet nå går for samme linje, sier Dale til Nettavisen.

Les hele Aps utkast til partiprogram her.

Og han legger til:

- Det å bli kalt høyremann har tydeligvis gått inn på Støre, for mer radikalt har vi vel knapt sett.

I Arbeiderpartiets klimaprogram står det blant annet:

«Kutte 55 prosent av de norske klimagassutslippene målt mot 1990 innen 2030, som en del av våre forsterkede mål under Parisavtalen. Denne forpliktelsen gjelder hele økonomien og alle sektorer og klimagasser. Norge skal oppfylle denne forpliktelsen i samarbeid med EU i tråd med klimaavtalen mellom Norge, EU og Island. I 2050 skal Norge være karbonnøytralt.»

Se Aps partileder snakke om det nye partiprogrammet som skal gjelde fra 2021-2025:

Gå utover arbeidsplasser

Frp-politikeren hevder at de nye forslagene vil bety store kostnader for mange. Arbeiderpartiet skriver følgende i sitt klimaprogram for 2021-2025:

«Gjøre det dyrere å forurense ved å øke CO2-avgiften med 10 prosent 2920 årlig frem til 2030, med unntak for bensin og diesel, der avgiften skal 2921 økes med 5 prosent årlig frem til 2025.»

Les også: Støre med tre løfter til velgerne: - Vi står overfor store oppgaver

– Forslagene vil gå utover arbeidsplasser ved å gjøre det langt dyrere for bedrifter å transportere det de produserer til markedene. For fiskere i Nord-Norge, bønder i Trøndelag eller møbelselskap på Sunnmøre blir dette veldig dyrt.

- LO må ta ansvar

Nå forventer Dale at LO gir en klar beskjed til Ap for å stoppe klimapolitikken fra å bli for radikal.

- Dette er en stor test for LO-leder Hans Christian Gabrielsen, og om han velger LO-jobben først, eller jobben som sentralstyremedlem i Ap først. Jeg forventer at han setter Ap raskt på plass.