RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fysiske tungvektere i Team Andresen

VALLHALL (vif.no): Med Johan Kaggestad og Truls Hallen på plass i Vålerengas nye trenerteam, kan VIF-spillerne se fram til kyndig veiledning når toppformen skal prikkes inn mot seriestart 30.mars.

Truls Hallen har de siste fire sesongene hatt ansvaret for den fysiske treningen i Tromsø IL og arbeidet som fysioterapeut i samme klubb. Når Vålerenga kom med et tilbud var valget enkelt.

- Jeg vet jo naturligvis ikke helt hva jeg har begitt meg ut på, men det jeg ser av spillerstall og trenerteam her i Vålerenga nå gjør at jeg tror dette blir veldig interessant, sier han til vif.no.

- Når jeg valgte å skifte jobb var det først og fremst fordi jeg ønsket nye faglige utfordringer, og instruksen jeg har fått her er litt mer snever enn den jeg hadde i TIL. Her blir det mer spesifikt mot fysisk trening og rehabiliteringsfasen for spillere som har vært ute med skade.

Martin Andresen første signering som spillende manager i klubben var Lars Iver Strand, som kom nettopp fra TIL.

- Jeg kjenner jo naturligvis Lars Iver veldig godt, og det er trivelig at han er her nå. Jeg fikk gratulasjoner fra han når han hørte at jeg skulle begynne her, og jeg tipper han allerede har advart lagkameratene sine om hva som venter. For det skal være tøft å spille for Vålerenga og i Tippeligaen, advarer han.

Han tror også at skiftet av klubb for nevnte Strand kom på et riktig tidspunkt.

- Lars Iver er tross sin unge alder en rutinert Tippeligaspiller. Han hadde en god sesong i 2007, og jeg tror han kan utvikle seg enda mer i et nytt miljø. Han er en spiller med ferdigheter på et internasjonalt nivå, som jeg tror vil passe godt i det miljøet Martin Andresen ønsker å skape her, avslutter Hallen.

Nysgjerrig Kaggestad
Som overordnet ansvarlig for mental og fysisk trening i Vålerenga, kommer meget rutinerte Johan Kaggestad, som har en bred erfaring fra internasjonal toppidrett.

- Jeg har egentlig nok å drive med, men det som ble presentert her var spennende. Jeg likte filosofien til Martin, også er jeg alltid nysgjerrig. Jeg synes det er gøy å gjøre spennende ting, og jeg tror dette blir kjempespennende og kjempemoro. Derfor ble jeg med når jeg ble spurt, sier Kaggestad til vif.no.

Kaggestad skal ikke arbeide fulltid for klubben, men skal hjelpe til både innenfor mental og fysisk trening.

- Innenfor det fysiske arbeidet skal jeg sørge for riktig periodisering innen for treningsarbeidet. Dette skal jeg selvfølgelig gjøre sammen med resten av teamet og ikke minst sammen med Hallen som er en rev innenfor det feltet, sier Kaggestad til vif.no.

- Mine styrker er at jeg er god på strategi og planlegging og ikke minst oppfølging av det vi setter i gang i forhold til de fantastiske tankene og planene vi har. Jeg kan toppidrett og kan på en pedagogisk bra måte hjelpe til å se hvilke mentale utfordringer disse ungdommene kanskje møter, og hjelpe de til rett fokus for å løse disse.

Fotball er en idrett som innebærer mye forskjellig belastning på kroppen, og det er mye skifter i tempo.

- Fotball er ikke som å gå femmila på ski. Det som er krevende er å starte og stoppe ofte, og ikke minst å kunne gå i posisjon når man ikke har ballen. Det er varierende tempo i bevegelsene. Det er noe av det tøffeste innen utholdenhetsidrett, og da kreves det en god base. Jeg har stor respekt for fotball som idrett, fordi den er så kompleks, sier han.

Skal være i toppen
Kaggestad er ganske klar når han får spørsmål om Vålerenga er en klubb som nå igjen skal være i toppen av norsk fotball.

- Det må være en forutsetning at Vålerenga skal være i toppen av norsk fotball. Det må også være en forutsetning for å spille for Vålerenga. Man skal ønske å være i toppen av norsk fotball, og det skal være en gave å bli spurt om man ønsker å representere VIF. Det skal være en stolthet å spille for klubben, og får vi ut potensialet som er her, må det blir bra, sier han.

Kaggestads sønn, syklisten Mads, har uttalt at han støtter Vålerengas byrival Lyn, men det skal ikke være noe fare for julefreden i familien.

- Jeg har selv spilt juniorfinale for Lyn i fotball, og Mads er Lyn-supporter. Men, han innser at det er Vålerenga som har taket på byens befolkning, og synes det var spennende at jeg tok denne jobben, sier han.

- Selv om Vålerenga har tapt mange innbyrdes oppgjør, skal jeg bruke all min kompetanse på at det ikke skjer igjen. Vi har tapt for Lyn for siste gang, der kommer den det mentale inn.

Kaggestad har i de senere årene vært kjent som en eminent ekspertkommentator for TV2s sendinger fra Tour de France. Han forsikrer om at han også blir å høre under sommerens sendinger.

- Jeg skal gjøre den jobben i sommer, men lover å sende hilsninger til Vålerenga. Jeg får hilse til Grindheim på lufta og spørre om han har gjort morgentreningen sin, avslutter en lattermild Kaggestad.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere