RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

G- fra IBM

Sist oppdatert:
Verdens største IT-selskap, IBM, leverte tall som sto til karakteren G- onsdag. Bunnlinjen ble som ventet, men salget skuffet en rekke investorer
IBM kom med tall etter børsslutt i USA onsdag. Tallene var litt skuffende for investorene som følger teknologisektoren, og aksjekursen til selskapet falt 3 prosent i den uoffisielle etterhandelen på Wall Street.

IBM fikk en omsetning i tredje kvartal på 21,5 milliarder dollar, noe som var en bedring på 9 prosent fra samme periode i fjor. Nettoresultatet endte på 1,02 dollar pr. aksje, opp marginalt fra 99 cent pr. aksje i samme kvartal i fjor.

Ifølge Reuters ventet analytikere at nettoresultatet vill endte på 1,02 dollar pr. aksje i kvartal med en omsetning på 21,85 milliarder dollar.

IBM innfridde altså på bunnlinjen, mens topplinjen skuffet litt.

Det var selskapets tjeneste divisjon som vokste mest, og ble løftet opp av kjøpet av konsulentselskapet PricewaterhouseCoopers. Maskinvaredelen til selskapet falt imidlertid tilbake 1 prosent i omsetning.

IBM-sjefen Samuel Palmisano uttalte onsdag at IT-selskapet ser for seg at selskapet vil ansatte 10.000 nye i 2004, noe som indikerer at IBM ser for seg en oppgang i IT-markedet fremover.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere